Oliver i Gibonni razgalili srca publike

Radiosarajevo.ba
Oliver i Gibonni razgalili srca publike
Radiosarajevo.ba / Koncert Olivera i Gibonnija na Zeti
Dugoočekivani koncert dvojice splitskih velikana, privukao je u Zetru brojnu publiku

Ovo nije prvi put da Oliver Dragojević u glavnom gradu BiH nastupa povodom Osmog marta, ali jeste prvi zajednički nastup ove dvojice omiljenih muzičara. 

Pretežno ženska publika aplauzom se zahvalila za čestitku za Dan žena koju su s pozornice uputili  muzičari.

Gibonni se našalio, pa je čestitao i muškarcima "svima onima koji su protiv svoje volje ovdje večeras". 

Koncert protiče u najboljem raspoloženju i horskom pjevanju, uz velike hitove.  Jedan od vrhunaca večeri je zajednička izvedba hita "Sreća" sa novog albuma "Familija".  

 

U ekskluzivnom intervjuu koji je Oliver dao portalu Radiosarajevo.ba prije nekoliko dana, prisjetio se početaka suradnje između njega i Zlatanaq Stipišića Gibonnija. Nedavno su objavili zajednički album Familija, ali je  Gibonni  autor jedne od Oliverovih najpoznatijih pjesama karijere - Cesarice.  

"Gibo je tip vrlo blizak meni, iako ne generacijski, ali mi nemamo dilema u sporazumijevanju. Ono što mu je na umu to mu je na drumu. Napiše pjesmu, ja kažem samo - ova je dobra. Nemamo problema", priča nam slavni Dragojević, a mi ga molimo da se prisjeti kako je Gibonnijeva Cesarica dospjela u "njegove ruke":

"Tu pjesmu Gibo nije namijenio meni. Zapravo donio ju je Zdenku Runjiću za Splitski festival. A kako smo Zdenko i ja živjeli u istoj zgradi, imao sam priliku da preslušam sve pjesme. Kad sam je čuo, rekao sam -  ovu ću ja. A oni su je bili namijenili Vinku Coci. Siguran sam da bi i u njegovoj izvedbi zvučala dobro, ali slučaj je htio drugačije", prisjeća se Oliver. Cesarica je danas jedan od simbola njegovog opusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije