Vijeće roditelja KS: Donijeti odluku o otkazivanju eksterne mature

4
Radiosarajevo.ba
Vijeće roditelja KS: Donijeti odluku o otkazivanju eksterne mature
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / NS: "Obrazovanje ne može biti žrtva vjerskog opredijeljenja"

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici donijela odluku da svi učenici osnovnih i srednjih škola prelaze na online model nastave zbog pogoršane epidemološke situacije tokom pandemije COVID-19.

Nakon ove odluke, oglasilo se i Vijeće roditelja Kantona Sarajevo.

"U skladu sa epidemološkim preporukama, očekivali smo postepeni povratak djece u školu, no sa pogoršanjem situacije jasno nam je da su sadašnja rješenja nadležnih u skladu sa stavom struke i u cilju zaštite zdravlja svih onih koji su dio obrazovnog sistema", navodi se u saopćenju.

Navode da roditelji očekuju da se u okviru odluka vodi računa o zaštiti interesa djece.

"Nadležni moraju obratiti pažnju na mentalno zdravlje djece, ali i mogućnost roditelja da budu uz svoju djecu na način da se apelira na razumjevanje poslodavaca, kao i o tehničkoj pripremljenosti učenika", saopćeno je.

Dalje se navodi:

"Vijeće roditelja smatra neophodnim da se u cilju smanjenja stresa i dodatne brige donese konačna odluka o neodržavanju eksterne mature za devete razrede osnovne škole", saopćilo je Vijeće roditelja KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije