Održana konstituirajuća sjednica UO Saveza društva psihologa BiH

Radiosarajevo.ba
Održana konstituirajuća sjednica UO Saveza društva psihologa BiH
FOTO: Savez društva psihologa / UO SDP BiH

Nakon što je zvanično registrovan rad Saveza društava psihologa (SDP) u Bosni i Hercegovini, čiji su članovi (Društvo psihologa Republike Srpske, Društvo psihologa u Federaciji Bosne i Hercegovine i Društvo psihologa Brčko distrikta BiH), u petak 27. aprila 2018. godine je u Sarajevu održana konstituirajuća sjednica Upravnog odbora SDP.

Na sjednici pored članova Upravnog odbora prisustvovali su Dženana Husremović, predsjendica SDP i Srđan Baralić, potpredsejdnik SDP.

Na sjednici je za predsjednika Upravnog odbora SDP izabran Miroslav Gavrić (Brčko), a za potpredsjednike Upravnog odbora izabrani su Remzija Šetić (Sarajevo) i Dalibor Miholjčić (Banja Luka).

Na sjednici je dogovoren dalji plan rada za 2018. godinu ali i smjernice rada za 2019. godinu. Strateški cilj rada SDP je učlanjenje u EFPA (European Federation Psychologists Associations), priprema održavanja šestog kongresa psihologa BiH koji će se sljedeće godine održati u Banja Luci, i pokretanje naučnog i stručnog časopisa psihologa u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije