Od svojih džeparaca pripremili iftar za 200 osoba

Radiosarajevo.ba
Od svojih džeparaca pripremili iftar za 200 osoba
/ Fondacija "Izvor nade"
Stipendisti Fondacije “Izvor nade“ organizirali su, u povodu mjeseca ramazana, iftar za mlade s područja Medžlisa Islamske zajednice Livno.

Posebnu pažnju u povodu iftara izazvala je činjenica da su se stipendisti samoinicijativno organizirali, sakupili novčana sredstva i odlučili posjetiti džemat na zapadu naše zemlje kako bi s džematlijama Livna podijelili radost ramazana i iftara.

Husein ef. Topalović, imam u Livnu, kazao je kako se radi o hvale vrijednoj akciji koju su stipendisti Fondacije pripremili sedmi dan mjesecaramazana.

“Mi smo navikli da nas prijatelji iz Fondacije 'Izvor nade' posjećuju i pripređuju iftar. Ove godine je to mlađa populacija. Vaša podrška nam svakako znači, posebno za mlade iz ovog kraja. Vjerujem da će mladi prepoznati ovu ljudsku, a kroz stipendiranje i materijalnu podršku, koju pruža Fondacija. Treba zahvaliti i moliti Allaha dž.š., da u ovim ramazanskim danima, usadi u naša srca ljubav prema vjeri, da se naša srca zbliže. Vjerujem da će veći broj omladine prepoznati vašu iskrenost i nastaviti saradnju u budućnosti“, kazao je ef. Topalović u povodu organiziranog iftara.

Gradska džamija na Topovima u Livnu bila je premala da primi sve postače te su organizatori dodatno obezbijedili i mektebske prostorije kako bi primili sve postače tokom iftara.

“Raduje nas činjenica da su naši stipendisti od svojih stipendija ili svojih džeparaca izdvojili sredstava kako bi pripremili iftar za više od 200 postača u Livnu. Kod naših stipendista pokušavamo razvijati osjećaj filantropijskog djelovanja, osjećaj kulture davanja i brige za drugog“, kazao je direktor Fondacije “Izvor nade“ Tarik Agetović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije