Od sutra u Meeting Pointu provokativni erotski triler "Elle" Paula Verhoevena

Radiosarajevo.ba
Od sutra u Meeting Pointu provokativni erotski triler "Elle" Paula Verhoevena
Široj publici ime Paula Verhoevena vjerovatno je najpoznatije po filmu „Sirove strasti“ koji je početkom '90-ih godina prošloga stoljeća izazvao pravu revoluciju u Hollywoodu.

Nakon njega se započelo producirati more erotskih trilera slične tematike, Sirove strasti su u glumačku besmrtnost lansirale Sharon Stone, prekrasnu i iznimno talentiranu glumicu koja je u pravom smislu te riječi postala holivudskom zvijezdom.

Međutim osim Sirovih strasti Verhoeven je režirao i niz drugih, redom odličnih i kvalitetnih filmova kao što su RoboCop, Potpuno sjećanje i Svemirski marinci koji su, svaki u svoje vrijeme, ostvarivali zavidne rezultate na kinoblagajnama.

Ove se godine Verhoeven odlučio vratiti žanru erotskog trilera i predstaviti nam ELLE, napetu psihološku i iznimno nasilnu priču o ženi koja se suočava s posljedicama seksualnog napada. Tu ženu utjelovila je prekrasna Isabelle Huppert, jedna od najpoznatijih i najdojmljivijih francuskih glumica posljednjih 30 godina u ulozi za koju je pobrala hvalospjeve filmske kritike i publike.

Od ovoga četvrtka, 2. februara napeti erotski triler ELLE možete pogledati u kinu Meeting Point u Sarajevu na početku kinodistribucije po odabranim dvoranama u BiH.

Michele (Huppert) se čini neuništivom. Kao voditeljica kompanije koja se bavi proizvodnjom videoigara, njen nemilosrdni karakter neprobojan je kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Međutim, nakon što je nepoznati napadač brutalno siluje u vlastitom domu, njen život se mijenja zauvijek. Odlučna o tome da sama pronađe počinitelja, njih oboje ubrzo budu uhvaćeni u uzbudljivu i intrigantnu igru koja bi se u svakom trenutku mogla oteti kontroli...

Film ELLE nominiran je u dvije kategorije za ovogodišnju nagradu Zlatni globus – za najbolji strani film te za najbolju glavnu žensku ulogu. Udruženje filmskih kritičara Bostona, New Yorka, San Francisca i Vancouvera već je proglasilo Isabelle Huppert najboljom glumicom godine pa je bila potpuno i očekivana nominacija za Oscara za najbolju žensku ulogu što jo je i prva nominacija za ovu prestižnu filmsku nagradu u bogatoj karijeri ove svestrane glumice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije