Očišćeno smeće s grobova neznanih junaka na Trebeviću!

5
Radiosarajevo.ba
Očišćeno smeće s grobova neznanih junaka na Trebeviću!
Foto: Twitter / Očišćeni grobovi neznanih junaka!

Dok se na skupovima kao što su oni u Banjoj Luci i Bijeljini veličaju ratni zločinci i saradnici okupatora poput četničkog vođe iz Drugog svjetskog rata, Dragoljuba Draže Mihailovića, a ulice bh. gradova još uvijek nose imena po ličnostima iz mračne prošlosti ove zemlje i regije, spomenici antifašističkim ličnostima se ruše, ili su naprosto krajnje zapušteni.

Takav je bio slučaj s grobovima dva neznana partizanska borca koji su poginuli pri oslobađanju Sarajeva aprila 1945. godine.

Kako smo jučer objavili, primitivci iz naše okoline su od ograđenog prostora u kojem se nalaze grobovi antifašista bukvalno napravili odlagalište smeća, što potvrđuju i snimljene fotografije... Na ovu sramotu upozorilo je Udruženje građana.

Bećirović se sastao sa Guliyevim: Razgovarali o važnosti usvajanja rezolucije o Srebrenici

Bećirović se sastao sa Guliyevim: Razgovarali o važnosti usvajanja rezolucije o Srebrenici

Danas, ipak, stižu lijepe vijesti.

Bakir Hadžiomerović na Twitteru je objavio slike i informaciju da su radnici JP Sarajevo danas očistili grobove neznanim junacima na Trebeviću!

"Vrijedni radnici JP Sarajevo očistili kompletan lokalitet! Ponekad i ne moraš biti nadležan da bi ispravio ljudsku bruku.

Ostaje nam da se nadamo kako primitivci ponovo neće zatrpati posljednje počivalište partizana svojim smećem", napisao je Hadžiomerović, aktuelni direktor JP Sarajevo.

Prema dostupnim podacima, ispred nekadašnjeg odmarališta radne organizacije Unioninvest na Ravnama, Trebević, sahranjena su dva neznana jugoslovenska borca.

Grobnice su izgrađene od bijelog granita, kao i nadgrobne ploče. Podignute su na mjestu pogibije neznanih boraca, odmah po oslobođenju Sarajeva. Na grobnicama je ispisan isti tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije