Nura Vrabac-Halimanović: Otvorena mreža nikada nije uplatila novac za transplataciju

4
Radiosarajevo.ba
Nura Vrabac-Halimanović: Otvorena mreža nikada nije uplatila novac za transplataciju
Foto: Facebook/ Arhiv / Almir Čehajić Batko/ Nura Vrabac-Halimanović

Nura Vrabac-Halimanović iz Han-Pijeska jedna je od bh. građanki koja tvrdi da nevladina organizacija Otvorena mreža nikada nije uplatila novac za transplataciju.

Iako je trebala uz pomoć ove organizacije dobiti novi bubreg - to se nikada jije desilo.

"Jučer sam dobila odgovor iz Francuske da mi Otvorena mreža nije uplatila moj novac nikad za transplataciju .. život su mi uništili, a i dalje čovjek na slobodi. Postoji li iko u ovoj državi iko ko moze ovaj kriminal zaustaviti, evo vam čist dokaz koliko sam uplatila", napisala je Nura putem Facebooka.

Treneru iz BiH 12 godina zatvora za pedofiliju, on pobjegao

Treneru iz BiH 12 godina zatvora za pedofiliju, on pobjegao

Ona je objavila i dokumente ugovore koje je sklopila sa ovom organizacijom.

Otvorena mreža se obavezala da će uplatiti fakture za njeno liječenje.

S druge strane, Nura je objavila i dokumente bolnice u Nici koji su napisali da im nije uplaćen nikakav novac te da je skinuta sa liste za transplantaciju.

"Šire rečeno, mi bismo htjeli istaknuti da organizacija Opet network nije potšovala svoje administrativne, finansijske, a posebno medicinske obaveze prema našoj ustanovi. Ti nedostaci doveli su do toga da naša ustanova ne nastavi svoj odnos sa organizacijom

Po pitanju konkretno vašeg predmeta, već nekoliko godina ta organizacija nam nije poslala nikakve informacije niti analize, što nas je spriječilo da pratimo vaše predtransplatacijsko stanje i nije nam dozvolilo da razmotrimo okvir vašeg praćenja nakon transplatacije.

Dodatno, finansijske službe mi preciziraju da organizacije Opet network nije uplatila nijedan iznos da bismo vas preuzeli u vašu nadležnost.

S obzirom na ove elemente, nismo u mogućnosti medicinski i pravno da vas održavamo na listi čekanja za transpaltaciju bubrega intitucije iz NICE", saopćeno je iz ove bolnice.

Napomenimo da se iz ove organizacije još uvijek nije niko oglasio.

Dokumenti iz bolnice - undefined

FOTO: Facebook: Dokumenti iz bolnice

Ali, to nije sve.  Građanin Elvir Čuzović također se oglasio javno putem Facebooka i tvrdi da je prevaren - ista bolnica mu je poslala negativan odgovor.

"I ja sam dobio odgovor iz klinike iz NICE ljudi i ne znaju za nas. Kažu, obratite se organizaciji koja vam tvrdi da ste na listi i koja vas je dovela do naše bolnice, a to je OTVORENA MREŽA... na čelu sa Almir Cehajić zvani (Batko).

Tuga je ovo kad ja svaki dan u svom gradu srećem tog (ne) čovjeka koji mi je ukrao novac koji sam uplatio za svoje liječenje, a on uživa i provodi se.. nadajući se da ću ja što prije na onaj svijet to je njemu bajram, jer tad zločinac slavi misleći evo ga jedan manje. Evo dokaz da sam i ja sve uredno uplatio uz ovo sam morao dati još u kešu 3.000 eura. ZNAČI UKUPNO 83.000 KM . Toliko o gospodinu koji me je uništio", poručio je Čuzović.

Almir Čehajić i Batko i Davor Gaj uhapšeni su prošle godine zbog sumnje da su počinili krivično djelo pranje novca u okviru akcije Network.

Čehajić se sumnjiči za krivična djela zloupotreba položaja i ovlaštenja i pranje novca u vezi s prikupljanjem novca kojima je svrha trebala biti liječenje bolesnika i transplatacija organa osobama iz BiH u bolnicama van naše zemlje, koje su nudile takve usluge.

Izvršen je i pretres na četiri lokacije u Sarajevu.

Gaj se sumnjiči za krivično djelo zloupotrebe položaja prilikom čega su neke osobe stekle protivpravnu imovinsku korist na štetu drugih osoba.

Sumnjiči se da je bio odgovorna osoba u firmi Otvorena mreža u kojoj su izvršeni pretresi, a istražitelji su pretresli i njegov stan.

Prema dostupnim podacima, Davor Gaj se vodio kao direktor firme "City - Otvorena mreža" d.o.o. Sarajevo pod kojom je emitovana emisija "Udri muški" koju je vodio Almir Čehajić Batko.

Gaj je radio i kao koordinator u programu transplantacija u okviru "Otvorene mreže" koja se bavila humanitarnim radom.

Omar Mehmedbašić, Čehajićev advokat, za portal Radiosarajevo.ba je kratko prokomentarisao:

"To su građansko-pravne parnice".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije