Novi udar na novčanike građana: U dijelu BiH registracija skuplja za oko 200 KM

9
Radiosarajevo.ba
Novi udar na novčanike građana: U dijelu BiH registracija skuplja za oko 200 KM
Foto: Temza.ba / Registracija vozila u BiH uskoro skuplja

Registracija vozila u RS drastično je poskupila jer su se osiguravajuća društva koja posluju na teritoriji RS dogovora da poštuju zakon i ukinu popuste, odnosno bonuse koji su do sada bili.

Usuštini, osiguravajuća društva više neće biti u mogućnosti da daju maksimalan bonus po polisi od autodgovornosti koji je iznosio do 50 odsto, što praktično znači da će vlasnik prosječnog automobila koji nije imao prijavljene štete na vozilima, registraciju plaćati oko 200 KM skuplje, prenose Nezavisne.

"Udruženje osiguravajućih kuća vratilo se na to da se zakon apsolutno mora primjenjivati i mora biti jednak za sve. Tačno je da nema popusta prilikom registracije vozila.

Zahtjevi Agencije za osiguranje, Ministarstva finansija i ostalih institucija je da više nema tih ilegalnih radnji", rekao je Bojan Popović, predsjednik Skupštine Udruženja društava za osiguranje RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije