"Ni velikosrpska, ni velikohrvatska, a ni begovat, ona će biti svoja – BiH!"

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

bmb

BiH je odvajkada bila crni vilajet..

Bosanac

Lijepe riječi su ukras

Ljiljan

***

Mostar

***

Jole

Drzava bez himne, bez zastave, bez ikakvog konsenzusa bilo o povijesti, sadasnjosti i buducnosti ima svijetlu perspektivu ka Mostar sto se tice povijesti drzava je ima samo sto se to vama pojedincima ne svidja i vi bi pisali neku novu izmisljenu....a cim ne priznajete proslost ne moze biti ni buducnosti

Gulliverus

Bila je i bit će, iako se stalno suočava sa napadima nacionalistički fašističkim državnim politikama i negiranjem. BiH će opstati u inat svima, kao jedinstvena, građanska država svih svojih građana, u inat i ovim zapadnim huškačima i njihovim eksperimentima, i Escobaru i Palmeru, i inim .ovnima, kao i ovoj bagri da istoka, ruskim fašistima.

Mostar

sto se tice povijesti drzava je ima samo sto se to vama pojedincima ne svidja i vi bi pisali neku novu izmisljenu....a cim ne priznajete proslost ne moze biti ni buducnosti ka Jole znaci slazemo se da si ******en?

Gh

Kako protektorat i kolonija, koja jedina na svijetu ima visokog predstavnika, moze imati drzavnost? Opet bosnje fabrikuju istoriju kako njima odgovara, ali sta drugo ocekivati od naroda bez istorije koji je 27.09.1993. usao u hotel holiday inn kao muslimani, a iz njega izasao kao bosnjaci. Bih nikada nije bila drzava, sto je i potvrdio i sam henri kisindzer. U srednjem vijeku bila srpska knezevina, sa tvrtkom na celu koji je bio cistokrvni srbin, za vrijeme turske bila upravna jedinica tj. ejalet i pasaluk, ali nikada nije imala autonomiju unutar turske koju su imali i srbija i crna gora. Za vrijeme austrije bila kolonija tj. protektorat kojom je rukovodio benjamin kalaj, kao sto to danas radi smit. U kraljevini shs bila opet administrativna jedinica, nikada autonomija, da bi joj tek u yugi samo i iskljucivo tito dao status republike, iako je i tada trebala biti podijeljena izmedju srbije i hrvatske. Yuge kao vjestacke tvorevine vise nema, pa onda ne moze biti ni "male yuge" po istom obrascu, prosto ko pasulj.

Kako to

Kako bosnje koje su prekrsile konsenzus u bih i konstitutivnost na kojoj je ta srbih i formirana sada mogu pozivati na taj isti zavnobih? Prekrsili ste konsenzus kada ste zajedno sa hrvatima odlucili da preglasate srbe i proglasite nelegalnu nezavisnost bih. Da ne govorim da vam nadlezni organi yuge nisu dozvolili da se odvojite, kao sto u spaniji ne dozvoljavaju kataloniji da se odvoji ili u velikoj britaniji ne daju skotskoj da se odvoji, mozete praviti nelegalne referendume koliko hocete. E kad je to zapad sve prihvatio, prihvatice i odvajanje republike srpske, gdje ima volje ima i nacina.

zoma

Ničija znači svačija! Mamu vam vašu bit će i muslimanska i hrvatska i srbska i svih drugih koji žive u BiH.

/ Najnovije