Nebo je dnevni boravak ovih hrabrih momaka

Radiosarajevo.ba
Nebo je dnevni boravak ovih hrabrih momaka
Članovi ove neobične družine putuju širom svijeta izvodeći spektakularne vratolomije na nebu:

- skokove s padobranima i letećim odijelima iz aviona, helikoptera i balona, B.A.S.E. skokove sa planina, zgrada, mostova, i sve druge zamislive i nezamislive stvari koje se mogu raditi visoko iznad zemlje.

Oni su Red Bull Skydive Team, četvorica izuzetnih zračnih akrobata, sa sjedištem u Salzburgu (Austrija). Nastupaju diljem svijeta, izvode egzibicije na raznim događanjima, realizuju specijalne projekte i prave fascinantne fotografije i video snimke u zraku.

I dok neki kažu da je nebo granica, za njih je ono polazna tačka, početak njihovog igrališta. Nebo je poligon za njihove zračne avanture, a jedina prava granica je mašta. Kako sami kažu, oni približavaju padobranstvo ljudima i pokušavaju izvesti neizvodive poduhvate.

Prošle godine su, na primjer, obučeni u leteća odijela u formaciji letjeli iznad aktivnog vulkana Bromo u Indoneziji, a nedavno su se uz pomoć balona i 125 metara dugog konopca zabavljali na najvećoj ljuljašci na svijetu – naravno, visoko u zraku.

Priliku da ih uživo vide imali su i gledaoci u našoj zemlji, na takmičenju Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva krajem septembra u Mostaru. Dominic Roithmair i Marco Waltenspiel izazvali su oduševljenje kada su se spustili padobranima, proletjeli ispod Starog mosta i „aterirali“ u Neretvu.

„Bilo je odlično, ovo je prvi put da prolazimo ispod mosta. Pogled odozgo je fantastičan, jer dole ima tako mnogo ljudi i atmosfera je sjajna,“ rekao je Marco.

„Oduševljeni smo i počastvovani što smo ovdje i imamo priliku da sletimo na ovoj nevjerovatno lijepoj lokaciji. Nadam se ćemo naredne godine ponovo doći,“ dodaje Dominic.

U videu pogledajte njihov let ispod Starog mosta i druge avanture.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije