Tradicionalne "Wine & Dine" večere uz vrhunska vina

Promotivni tekst
Tradicionalne "Wine & Dine" večere uz vrhunska vina
4 Sobe gospođe Safije tradicionalno već organiziraju "Wine & Dine" večere, na kojima jela napravljena od najkvalitetnijih namirnica prate pažljivo odabrana, vrhunska vina.

Ovaj mjesec, u četvrtak, 13. jula, to je Vinarija Jakončič, jedna od četiri vrhunske vinarije u Sloveniji. 

Gospodin Aljoša Jakončič, vlasnik Vinarije Jakončič, objašnjava nam filozofiju koja stoji iza napora Vinarije Jakončič. Prema njemu, filozofija Vinarije je da vino može biti vrhunsko samo ako razumijete da je svaka godina drugačija, kao i svaki urod.

Porodica Jakončić uživa u onome što rade, i sigurni su da se ljubav prema poslu koju osjećaju i primjena najviših profesionalnih standard odražavaju u njihovim vrhunskim vinima.

Gospodine Jakončič, po čemu je poznata Vaša vinarija?

Naša vinarija je poznata po vinima koja kroz godine yadržavaju svoj mlad i dinamičan temperament! Vina imaju neku vrstu vremenskog ventila, a kako bismo to postigli, najvažnija je zemlja, koja u sebi sadrži, zbog posebnog kamena, veliku količinu mineralnih tvari. Naša filozofija je da što manje utječemo na ono o čemu se priroda već pobrinula.

Koliko je važno spajanje hrane i vina? Šta je najbitnije u tome?

Spajanje vina i hrane je stvarno najbitnija stvar. A kako znamo kad smo uspjeli? Uspjeh je kad ni jedna stvar ne prevlada: ni vino ne prikriva ukus hrane, ni hrana ne prikriva vina. Jednostavno, sve je u harmoniji. Kako bi postiglli takav rezultat, trebamo znati kakav stil ima za određeno vino proizvođač i kakav stil ima za neko jelo kuhar, jer dovoljno je upotrijebiti druge začine - i jelo ima sasvim drugačiji okus! Tu je veoma bitna pomoć smomelier, koji je most između kuhara i vinara. 

Ovo je prva Vaša saradnja sa restoranom 4 sobe gospođe Safije. Kako ste se snašli?

Legendarni Restoran 4 sobe gospođe Safije je ikona Sarajeva zbog kvalitete hrane i ambijenta koji pruža pravu atmosferu. Po osnovnom zakonuz fizike, dobre stvari se međusobno privlače, to je bar moje mišljenje. To je čista fizika, a pošto bez emocija ne može, onda je tu i hemija. 

Rane rezervacije su upravo otvorene. Molimo pozovite +387 63 537 703 ili putem maila na info@4sgs.net.

Radujemo se Vašem dolasku!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije