Navršilo se 46 godina od pogibije velikog državnika Džemala Bijedića

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

visocica 1662

***

Bio je najbolji BiH politicar.

Ali autor ovih redaka, neka ne smece s uma da je bio jako visokopozicionirani sluzbenik SFRJ, dakle komunist. Prije svega komunist. I ne treba da mu sada, zarad dnevnopoliticke agende, autor imputira religiozne strane, osobine i djelovanja. Komunist je komunist, a narocito visokorangirani. Ne bi se on probio do T i t a da je bio za Islam, kao niti za bilo kakvu religiju, osim one komunisticke. I to ne zaboravite.

Jos cu ovo napisat.

Da je ikako mogao pozivjet da bude aktivni politicar barem do 2000., BiH ne bi licila na ovo na sta sada lici, nego bi bila normalna drzava! Iza njega bi se svrstali vise-manje svi, iako ga niko ne bi bas volio (komunisti su nestali), ali bi ga svako prihvatio. Najblizi tomu je bio Fikret Abdic, ma kakav inace bio. Nije idealan, ali bi prosao.... Iza SDA-politicara se nikad nece svrstat ni jedan Hrvat, ni jedan Srbin....

/ Najnovije