National Geographic objavio isječak iz filma Morgana Freemana o Srebrenici

Radiosarajevo.ba
National Geographic objavio isječak iz filma Morgana Freemana o Srebrenici
National Geographic / Printscreen
National Geographic objavio je dio dokumentarne emisije "The story of us with Morgan Freeman" koju je slavni holivudski glumac snimio u maju ove godine u Srebrenici.

U najavi emisije sarajevski novinar Senad Hadžifejzović sa sinom Feđom objašnjava Freemanu šta se sve dešavalo na ovim prostorima u periodu od 1992. do 1995. godine tokom posjete Memorijalnom centru Potočari.

"Ovdje se desio genocid. Pripadnici srpske vojske su došli ovdje sa namjerom da ubiju sve ljude i da ovaj teritorij pripadne Srbiji. Vojnici su sve žene i muškarce odveli prvo u ovu fabriku gdje su ih razdvojili. Dječake i muškarce su odveli na okolne planine kako bi ih ubili. I tada su počela masovna ubistva", rekao je u emisiji Feđa Hadžifejzović.

Cijeli film će na programu National Geographica biti prikazan uskoro.

Podsjećamo, Morgan Freeman boravio je u maju ove godine na snimanju njegove dokumentarne emisije o Srebrenici u kojem je učestvovala ekipa Face TV na čelu sa Senadom Hadžifejzovićem. Na Face TV prikazan je i intervju sa Morganom Freemanom kojeg je Hadžifejzović radio u Potočarima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije