Najtraženija deficitarna zanimanja u BiH: Posla ima, radnika nema?

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Guest

Nek poslodavci plate pola njemacke plate to je nekih 1.000 eura pa ćete vidjeti što nema. Ovako hoćete dobrog majstora da vam radi za 800-1000 KM normalno da nema.

ekon

Niste naveli da su ti poslovi teški a slabo plaćeni !

Guest

Kolko znam ima i doktora medicine da prave kamak i prodaju po pijacama jer nemogu dobiti ni 800. Kako onda ocekivat da covjek sa dva velika odmora skole ima 2000?? I svakom slucajo ko moze i ima muda Nemacka pa bujrum. Osim toga 1000€ nije pola njemacke plate imaju jasno definisane skale.

Gost

Platite pa će biti.

RADNIK U HRVATSKOJ

Neserite vise s glupostima,zna se sta je problem,posteno placanje radnika.Nema vise hamala i budala,ako vam trebaju radnici platite posteno radnika.Radnik samo prijeđu tu u prvu evropsku zemlju i ima odma 2 puta vece placu.

Bizmark

Halo platite bit će vi bi da vam se radi dzaba ili ako bas mora da se plati onda 500 - 600 maraka Da se radi po mogućnosti jedno 13 sati A vi nadri gazde za noć to potrošite Platite biti će...

XYZ

Ne laprdajte jako glup članak hocete da vam ljudi rade za 800 KM ,a u zemljama EU ova zanimanja imaju platu od 1500 do 2500 Eura zavisi od zemlje.Radnici tamo imaju prehranu,regres,Božicnicu,trinestu platu + povrat poreza. Kada im ovo legne zarade u jednom mjesecu 2 x vise nego u BiH za citavu godinu.I cudimo se zasto fali radnika ne pisite gluposti.Prosla su vremena kada su tajkuni govorili ako ti neces ima ko hoce sada su vremena ako ne platis ima ko hoce ,a vama neka rade debela djeca švalerke i vi sami i to sve za 400 evra.

larryfox2017

Nudimo sve vrste kredita po niskoj kamatnoj stopi od 3%. Možete posuditi na bilo koji rok od 1 do 25 godina i pozajmiti bilo koji iznos od £2,000 do £50,000,000.00 za bilo koju svrhu. Možete se prijaviti putem WhatsApp-a: +14092051142 ili e-pošte: larryfox2017@hotmail.com

Roki

Plate male,radno vrijeme nikakvo,godisnji odmor par dana,redovni odmor vikendom i nema ga.Da bas je cudno sto ne mozete naci radnike.Sa druge strane svaki muto i seljak upisuje fakultet,jer nece niko vise da radi. Nesto racunam ukinite pojedine fakultete na nekoliko godina i nek raji ostane izbot na zanatima.Doduse valja se kutarisat uhljeba sa fakulteta,al jedini izlaz je na taj nacin smanjit broj neradnika,a kvalifikovat ljude za zanatske poslove.

/ Najnovije