Najljepše je đačko doba: Maturanti prošetali Baščaršijom

Radiosarajevo.ba
Najljepše je đačko doba: Maturanti prošetali Baščaršijom
Foto: Samir Leskovac / Radiosarajevo.ba / Maturanti na Baščaršiji

Sarajevska Općina Stari grad organizovala je svečani ispraćaj maturanata starogradskih osnovnih škola na Baščaršiji, a svečanim defileom oko 200 maturanata prošetalo je od Sebilja do Gazi Husrev-begove biblioteke. 

Odlično raspoloženi maturanti uživali su u druženju sa svojim vršnjacima, a sada ih očekuju novi izazovi u životu.

"Ovo je za nas jedan veliki uspjeh. Ovo je jedna prekretnica u našem životu i jako nam je drago što smo završili osnovnu školu. Ja ću nadam se upisati Prvu gimnaziju, a već otprilike znam i šta ću dalje, nakon Prve gimnazije planiram upisati Filozofski fakultet", rekla je Belma Karačić iz Osnovne škole Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković.

Izuzetno zadovoljni ovom generacijom su i prosvjetni radnici starogradskih osnovnih škola.

"Reći ću samo da je ovo kruna njihovog osnovnog obrazovanja. Lijepo je vidjeti toliko mladih učenika iz svih škola Općine Stari Grad. Oni danas slave završetak osnove škole, a sutra ih već očekuju novi izazovi. Mogu reći da je ovo jedna od najboljih generacija u našoj školi i puno ih je bilo koji su ostvarili odličan uspjeh", rekao je Kerim Fejzagić, dirketor Osnovne škole Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije