! / Nagrade na Večernjakovom pečatu podijelili doktori, dvije Sarajke i Banjolučanin

07. 06. 2020. u 21:58:00 Fena

Shares: 38

Ugledni liječnici, dvije Sarajke i jedan Banjolučanin, dobitnici su nagrade Osoba godine u Bosni i Hercegovini na 19. Večernjakovom pečatu, koji je ove godine zbog epidemiološke situacije prvi put održan bez prisustva publike.

Nagrađeni, infektologinja Alemka Markotić, te epidemiolozi Darija Kisić-Tepavčević i Alen Šeranić, zaštitna su imena borbe protiv pandemije koronavirusa u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a sve troje su rođenjem i obrazovanjem ili trenutnim radnim angažmanom neraskidivo vezani za BiH.

"Ovih troje liječnika postali su heroji u borbi protiv pandemije COVID-19 u trima državama. Alemka i Darija dvije su Sarajke, a Alen je Banjolučanin", kazala je zamjenica glavnog urednika Večernjeg lista u BiH, Valentina Rupčić najavljujući dobitnike nagrade za Osobu godine

!Ja sam možda imao prigodu biti najvidljiviji u ovoj situaciji, ali ne zaboravite da ovo priznanje dugujem svakako svim zdravstvenim djelatnicima, svom timu u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi RS-a, i, naravno, svojoj obitelji",  poručio je dr. Šeranić.

Dr. Kisić Tepavčević u svome je obraćanju istaknula kako je sve nas pandemija COVID-19 podsjetila kako smo mali i bespomoćni ljudi pred često nepredvidljivom prirodom.

"Sarajevo će uvijek imati specifično mjesto u mom srcu, iako već dugo godina živim i radim u Beogradu i doživljavam ga kao svoj grad", dodala je dr. Kisić Tepavčević.

Primajući nagradu iz ruku prošlogodišnjeg dobitnika “Večernjakovog pečata”, hrvatskog nogometnog izbornika Zlatka Dalića, dr. Markotić se zahvalila, ali i čestitala kolegama laureatima, ali i svojoj drugoj domovini, Bosni I Hercegovini.

"Ovu iznimno vrijednu nagradu posvećujem svojim roditeljima, kolegama i članovima Stožera civilne zaštite RH",  kazala je dr. Markotić, koja je u Sarajevu za vrijeme agrecije na Bih bila ratna doktorica.

Pečat je u kategoriji Ponos BiH - Humanist godine posthumno dodijeljen Damiru Paradžiku poginulom u Jemenu. U kategoriji Pothvat godine dobitnici su jeromonah Teofil, upravitelj manastira Osovica, t Cai Lei, kineski graditelj u Hercegovini iz Kine. Nagrada Uspjeh godine dodijeljena je Vesni Travljanin, čelnici Saveza općina i gradova u FBiH, te dječaku Mehmedu Šabiću koji je u požaru zadobio teške opekline te preživio 18 teških operacija.

Političar godine je Zoran Tegeltija, predsjedatelj Vijeća ministara BiH. Pečat za međupolitički dijalog dodijeljen je Fahrudinu Radončiću, donedavnom ministru sigurnosti BiH. U kategoriji Javna uprava laureat je Senad Softić, guverner Centralne banke BiH, u kategoriji Kultura i umjetnost glumac Goran Bogdan te u kategoriji Religija nadbiskup Henryk Hoser, apostolski vizitator u Međugorju.

Gospodarstvenik godine je Mladen Milanović, a za regionalni gospodarski uspjeh nagrađen je Svjetlan Stanić. Sportaš godine je nogometaš Miralem Pjanić.

Posebno priznanje izvan kategorija - Pečat za “Naše gore list” uručen je Željani Zovko, zastupnici RH u Europskom parlamentu.

Neuobičajeni Večernjakov pečat s više lokacija u BiH i susjednim zemljama mogli su pratiti gledatelji BHRT-a i HRT-a te drugih medijskih kuća u BiH i šire.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA