Na Stari most 24. septembra stižu svjetski skakači i skakačice

Promotivni tekst
Na Stari most 24. septembra stižu svjetski skakači i skakačice
Nakon ljetne pauze od pet sedmica, Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo 2016 je nastavljeno takmičenjem u Italiji, a sljedeća stanica će ovog vikenda biti Wales.

Dvije sedmice nakon toga, 24. septembra, najbolji svjetski skakači i skakačice u vodu ponovo stižu na Stari most u Mostar.

Posljednjeg vikenda u augustu, Polignano a Mare, živopisni primorski gradić na Jadranskoj obali juga Italije, bio je domaćin pete stanice Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2016. U Polignanu su održana takmičenja i za muškarce i za žene, kao što će to biti slučaj sa svim preostalim stanicama ove sezone. Dakle, u Mostaru ćemo, pored elitnih skakača, ove godine gledati i najbolje svjetske skakačice.

Pred 70.000 okupljenih gledalaca, takmičenje u Italiji bilo je uistinu uzbudljivo i donijelo je dosta iznenađenja: skakači na koje se nije obraćala prevelika pažnja pomrsili su račune favoritima. Pobjednik u konkurenciji muškaraca je Artem Silchenko (Rusija), dok su drugo i treće mjesto zauzeli Steven LoBue (SAD) i Jonathan Paredes (Meksiko). U takmičenju žena Lysanne Richard (Kanada) je ostvarila prvu pobjedu u karijeri, Rhiannan Iffland (Australija) je bila druga, a aktuelna prvakinja Rachelle Simpson (SAD) treća.

Promjena u ukupnom poretku muškaraca nema: Hunt i dalje vodi, a slijede ga Paredes na drugom i Andy Jones (SAD) na trećem mjestu. No, Paredes je znatno smanjio zaostatak u odnosu na Hunta. Kod žena je vodeća Iffland, prati je Richard, a treća je još jedna Australka Helena Merten.

Prvenstvo narednog vikenda putuje u Veliku Britaniju, u pokrajinu Pembrokshire u Walesu. Tamo će 11. septembra na bajkovitoj lokaciji Plave lagune, usred idiličnog velškog krajolika, biti održano šesto takmičenje sezone.

A dvije sedmice nakon toga, Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo po drugi put stiže u našu zemlju: Mostar i Stari most će 24. septembra ugostiti najbolje svjetske skakače i skakačice u vodu.

U međuvremenu, snimak takmičenja iz Italije možete pogledati na ovom linku i na Red Bull TV, a sva dešavanja u prvenstvu pratite na www.redbullcliffdiving.com i Facebook stranici prvenstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije