Na izložbi rukotvorina više od 350 radova

Radiosarajevo.ba
Na izložbi rukotvorina više od 350 radova
Yunus Emre Institut i organizacija Kaymek Mostar, u četvrtak su u tom gradu organizirali izložbu rukotvorina s više od 350 radova.

Riječ o radovima polaznika tečaja ebru umjetnosti, tehnika veza, pačvorka i kvilinga, koji su se održavali u Mostaru, Konjicu, Stocu, Donjoj Drežnici i Gubavici.

Direktor Instituta Yunus Emre Mostar Yunus Dilber čestitao je polaznicima i predavačima tečajeva i zahvalio svima koji su doprinijeli realizaciji još jednog u nizu ciklusa tečaja rukotvorina.

Izložbi je nazočila i generalna konzulica Republike Turske u Mostaru Zerrin Kandemir istaknuvši pri tome kako je bratimljenje Mostara i Kayserija nešto što nije ostalo samo na papiru i da je jako sretna jer su ovakve aktivnosti jasan pokazatelj jačanja partnerstva i veza dva grada.

Program je posjetila i predstavnica Ministarstva za carinu i trgovinu Esra Tufenkči koja je izrazila svoje oduševljenje Bosnom i Hercegovinom, Mostarom, kao i izložbom rukotvorina, zahvalivši svima koji su doprinijeli njezinoj realizaciji.

Nakon ceremonije polaznicima tečajeva uručeni su certifikati.

Svečanosti su nazočili mnogobrojni predstavnici institucija Republike Turske kao i predstavnici institucija, organizacija i škola s područja Hercegovačko-neretvanske županije, polaznici tečajeva, te brojni drugi gosti.

Izložba rukotvorina bit će otvorena do 5. januara 2018. svakim radnim danom od 10 do 18 sati, saopćeno je iz Yunus Emre Instituta Mostar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije