Na današnji dan, prije 46 godina: Vladimir Prelog dobio Nobelovu nagradu

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ponos BiH

Zasto pucanstvo i omladina nisu upoznata sa djelom i zivotom ovog vrsnog strucnjaka. Treba obogatiti kulturno naucni zivot pucanstva kroz artikle u novinama kao i TV programe koji ce obogatiti svijest omladine.

Ivo

Za Ponos BiH - odgovor je vrlo jednostavan. Vladimir nije tzv Bosnjak. Da jeste, svaki dan bi mahalski mediji pisali o njemu. Samo da podsjetim da su Bosnjaci kao narod nastali u Holiday Inn-u 93. Sta dalje reci/napisati!?

Duduk

A ipak je ljepše il lijepo da se govori o politici, ratu, o nabavku oružja to naše patriote zanima

jaca

Od čitave Jugoslavije dva nobelovca, i oba iz BiH. Pa imamo sve što drugi nemaju i opet samo sebe i svoje ponižavamo - baš smo čudni.

PapeMehlem

I sta? Ima li ulica Vladimira Preloga u Sarajevu?

Mostar

Samo u Mostaru postoji " Park nobelovaca " posvecen dvojici nasih velikana Prelogu i Andriću

za Ivo

Za Ponos BiH - odgovor je vrlo jednostavan. Vladimir nije tzv Bosnjak. Da jeste, svaki dan bi mahalski mediji pisali o njemu. Samo da podsjetim da su Bosnjaci kao narod nastali u Holiday Inn-u 93. Sta dalje reci/napisati!? ka Ivo Kao prvo Ivo nisi u pravu. Vladimir je roden u Bosni i Hercegovini i on je Bosanac i Hercegovac ,ti ne razumijes razliku izmedu nacionalne pripadnosti i vjeroispovjesti, sto namece zakljucak da tvoje obrazovanje je jako usko i vezano za podrucje gdje zivis i gdje si odrastao. Svako ko se rodi rodi se bez religije i ona se namece preko roditelaj i okruzenja. Ako si pristao da prihvatis jednu religiju ne znaci da tvoje postojanje prije tog momenta se negira- to je vrlo vazan momenat koji katolici i pravoslavci koriste da bi umanjili vrijednost pucanstva sa islamskom vjeroispovjescu. To je znak njihovih frustracija jer su sami dosljaci na ovom podrucju sto dokazuju svi nalazi DNA katolika i pravoslavaca. Nauci da postojus druge religije ,toleranciju i integritet drugih nacija je rce ti olaksati zivot i ne mozes teziti da pojedino pucanstvo otjeras jer ne misle kao ti ili imaju drugi nacin zivota od tvog. Ovo nije prvi put da ragujes neprimjerno na forumu.

PapeMehlem

>>I sta? Ima li ulica Vladimira Preloga u Sarajevu? Nema, ali zato Aziza Sacir ima ulicu.

Belma

I sta? Ima li ulica Vladimira Preloga u Sarajevu? ka PapeMehlem Ima ulica u Novom Gradu! Ne lupetajte na pamet

/ Najnovije