Na Bjelašnici planirana gradnja dječijeg snow parka

Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici planirana gradnja dječijeg snow parka
Foto: Inicijativa za Bjelašnicu i Igman / Predstavnici Inicijative prezentirali ideju

Predstavnici Inicijative za Bjelašnicu i Igman održali su sastanak sa gradonačelnikom Sarajeva, Abdulahom Skakom, na kojem su predstavili vlastiti rad i realizirane projekte.

Ovom prilikom, predstavnici Inicijative gradonačelniku Skaki predložili su ideju realizacije projekta “Dječiji snow park“ u okviru postojećeg projekta planiranih radova te izgradnju nove ski staze Kolijevka 2, saopćeno je iz inicijative.  

Gradonačelnik Skaka izrazio je podršku projektima koje inicira Inicijativa za Bjelašnicu i Igman.

Nova ski staza i ostalo: Vlada KS investira u olimpijske ljepotice 3,5 miliona

Predstavnici Inicijative za Bjelašnicu i Igman danas su u prostorijama Vlade Kantona Sarajevo održali radni sastanak sa premijerom Edinom Fortom, ministrom privrede Harisom Bašićem i Kenanom Magodom, direktorom JP ZOI84. Na sastanku je razgovarano o prijedlozima konkretnih koraka za rad JP ZOI84 koji su predstavnici inicijative ranije dostavili menadžmentu i koji se u narednom periodu uz finansiranje Vlade KS planiraju implementirati na olimpijskim planinama.


"Zajednički možemo i moramo uložiti veće napore u ovom smjeru te pozdravljam ovakav vid građanskog aktivizma. Iako Grad Sarajevo nema nadležnost, stalo nam je da promovišemo naš glavni grad kao sve privlačniju zimsku turističku destinaciju. Ovo je lijep primjer građanske inicijative i Grad Sarajevo će je u okviru svojih mogućnosti sigurno podržati“, kazao je Skaka.

U narednom periodu, predstavnici Inicijative kontaktirat će predstavnike Općine Trnovo i JP ZOI84, kako bi definisali način i rokove implementacije projekta.

"Veliko je zadovoljstvo dobiti poziv gradonačelnika kako bi razgovarali o projektima koje provodi Inicijativa. Ovo je samo još jedan od pokazatelja da će dobri projekti i pozitivne priče uvijek naići na razumijevanje. Drago nam je da je i gradonačelnik Skaka prepoznao napore Inicijative te nas ohrabruje njegovo obećanje da će sufinansirati izgradnju Dječijeg snow parka na Bjelašnici, čime će se obogatiti skijaško-turistička ponuda na našoj olimpijskoj ljepotici i poboljšati uslovi za djecu i skijaše početnike“, istakli su iz Inicijative za Bjelašnicu i Igman.

Inicijativu za Bjelašnicu i Igman čini grupa građana i građanki koji imaju za cilj promovisanje ljepota i potencijala koje ove planine nude, a posebno unaprjeđenje kvaliteta ski centra Bjelašnica i Igman.

U proteklom periodu Inicijativa je realizirala nekoliko aktivnosti kao što su velika akcija čišćenja Bjelašnice, akcija uklanjanja kamenja sa staza te promotivni pohod najljepšim dijelovima Bjelašnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije