"Mrazlonga": Plesali tango nasred ulice na -17 stepeni

Radiosarajevo.ba
"Mrazlonga": Plesali tango nasred ulice na -17 stepeni
Vijesti.me / Danilo Novović
Nekoliko desetina kolašinskih i podgoričkih plesača, ali i turista zaplesali su sinoć u 21 sat ispred kafića „SFRJ“ u glavnoj gradskoj ulici vreli tango.

Prema zvaničnim podacima, temperatura u tom trenutku bila je -16,7, dok je subjektivni osjećaj bio -25 stepeni

Cilj im je bio da milongom (plesno veče na kome se pleše tango, op. ur), koju su sinoć nazvali „Mrazlonga“, a  koju je organizovao Tango Natural Montenegro,  pošalju poruku „Plesom protiv crvenog alarma“, prenosi portal Vijesti.me.

„To je naš način pobune protiv bombastičnih meto najava. Htjeli smo da pokažemo da su ovo u Kolašinu normalni zimski dani, a ne razlog za „uzbunu“.  U goste nam je došlo 10-ak tangerosa iz Podgorice, a s nama su plesali i turisti.  Bilo je zaista zanimljivo, veselo i lijepo sinoć u Sibirskoj ulici (IV Proleterske)", kazao je Duško Raketić iz Tango Natural Montenegro.

Ta organizacija pravi periodično plesne događaje, koje posjećeuje  između 50 do 70,  manje ili više vičnih, plesača.

Organizatori su Ljetnjeg tango kampa, najvećeg plesnog događaja na sjeveru države, koji je prošle godine okupio oko 500 ljubitelja tango plesa iz 10-ak zemlja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije