Može li se za 1. maj roštiljati na sarajevskim izletištima

5
L.S.
Može li se za 1. maj roštiljati na sarajevskim izletištima
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Prvi maj - Međunarodni praznik rada ove godine u Sarajevu će se moći proslaviti tradicionalno na nekim od poznatih izletišta uz roštilj i okupljanja.

Za Radiosarajevo.ba ovu informaciju potvrdio je Asad Jelešković, direktor JU Zaštićenih prirodnih područja Kantona Sarajevo.

"Ove godine za razliku od prethodne, omogućeno je roštiljanje i okupljanje građana na određenim izletištima, poput Bijambara, Stojčevca i Trebevića i to na lokacijama koje su predviđene za roštiljanje", kazao je za portal Radiosarajevo.ba Jelešković. 

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Naglasio je kako roštiljanje neće biti moguće u prvoj vodozaštitnoj zovi Vrela Bosne

"Na terenu će biti povećan broj nadzornika prirode koji će biti zaduženi da nadgledaju situaciju, kako bi se izbjegli eventualni požari, ali i ostavljanje smeća na nepredviđenim mjestima. Mi ćemo 1. maja na izletištima građanima dijeliti kese za otpadke kako bismo utjecali na svijest da svako iza sebe pokupi smeće i odloži na predviđeno mjesto za iste", istakao je Jelešković za portal Radiosarajevo.ba.

Da sve protekne u najboljem redu u pripravnosti će biti i inspektori koji će reagirati u slučaju ne poštivanja pravila i bahatog ponašanja prema nadzornicima prirode.

"Naši ljudi nisu navikli na kontrolu posebno kad se nalaze u prirodi, ali poučeni iskustvom od prethodnih godina, ne možemo dozvoliti da svjedočimo haosu od smeća u prirodi. Želimo svima sretan 1. maj i da ga u miru proslave sa svojim najbližim", poručio je Jelešković za portal Radiosarajevo.ba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije