Mitropolit Mihailo: Nakon Makedonske i Crnogorska crkva će biti samostalna!

/ Komentari (11)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

AsAsova

Ziv i zdrav bio dobri covjece. I pravo je odmaknut se od onog sto grijesi i prolivenu krv nevinih opravdava.. Bog je rekao "Ne ubij !" ...neznam odakle dolaze "sveti" ratovi i opravdanja za njih al Bog je vrlo jasno rekao sta ocekuje od NAS.. Svi ratovi, sukobi, svadje su za nas racun a ne za Boziji, nazovimo stvari pravim imenom.. Uvijek je u prvom planu "za Boga" a u drugom "za narod" a malo ko se pita poslije toga o trecem, najvaznijem, koji COVJEK/LJUDI imaju svoj interes u tom.. Ko je organizator borbe za to nesto... Bog nije 100%, On je svoje jasno rekao.. narod kad se pitao zivot je bio dobar i lijep.. Krivca je uvijek lako pronac kad nisi zaslijepljen njegovom pricom/djelima/pojavom..

HPC

Hrvatska Pravolavna Crkva isto čeka priznanje još od 41g.

Harlot

To je pravoslavlje! Cepanje i deljenje i huškanje i mržnja i ubijanje... Pavelić je Srbima davao HPC da zive u moru, nez huskanja iz Beograda i satanističke SPC, a posle morao jadan da ih kolje koliko su već bili zatrovani, ko i ovi sada u CG...

Vera

Cepanje Isusove Crkve se u Biblji zove Harlot (Odvojena crkva, ku*va, bludnica). Zato su interesantni Grkokatolici, dobar deo ljud u Grčkoj koji su ostali katolici i posle 1054g i dalje sa papom, a o tome se kod nas ne govori, NIKADA! Ispada da Vizantija nije uspela ni sve Grke da popravoslavi, a uspela baš sve Srbe, tako da im "za večeru" dala Srbiju na tri mora, a sada nemaju ni kap... Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su, Vizantiju koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u Tursku. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide. Neki katolički fratri su, još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, pisali da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojs kom, da dignu minarete i na Savin hram u Beogradu?

Koreni

"Srbi su otkinuti dio hrvatskog katoličkog stabla"! Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata kad se Crkva cepala i popravoslavili ga, a onda ih Bog toliko pravoslavne kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme se punio sa mržnjom prema toj braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom pa zato i ostali nepokoreni! A posle i on krenuo na tu svoju braću i od njih napravio ubice i koljače, da se od njega brane dok sa tim Vizantijskim krivoslavnim zlom podele i mržnje izbija na to njihovo, vekovno hrvatsko katoličko more, šta braća katolici sprečiše i 40ih sa Ustašama i 90ih sa Braniteljima... "Srbima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi".

Goxy

Koga briga za crkvu...nek se zove kako hoce, bitno je da uzmemo CG, RS i 4 opstine federacije

Miki

I bosanska treba da se uspostavi dosta SPC širitelju mržnje i zla na balkanu

Lazna konstitutivnost

Koliko je budala, nacista na ovim komentarima iznad. Da vas prosvijetlim. Vecinskog slavenskog gena u BiH populaciji nema ni 15%. Sad neki postase zakarpatski srbi a neki zakarpatski hrvati i to nakon formiranja tri nacije Kraljevine SHS 1921! Genetika je zlato. Razbija predrasude.

Ss

Drzava, nacija, teritorija i crkva. Moze u drzavi biti vise crkvenih zajednica ali sve sa imenom drzave. Sekularizam je penicilin za nacizam i klerofasizam

fenomen

Vi Srbi ste potpuno zastranili. Dozovite se dok vas Bog na zemlji drži i pokajte se.

Veži konja di ti Aga kaže

Hrvatska Pravolavna Crkva isto čeka priznanje još od 41g. ka HPC HPC je postojala 200 godina prije 1941 a ako Bog dadne opet će a objašnjenje ćeš naći u gornjem tekstu.

/ Najnovije