Mila i Ante proslavili 70 godina braka: "Neka tvoja uvijek bude zadnja: Da, draga"

0
Radiosarajevo.ba
Mila i Ante proslavili 70 godina braka: "Neka tvoja uvijek bude zadnja: Da, draga"
Foto: FB / Župa Kočerin / Mila (94) i Ante (92) Vukoja iz Širokog Brijega

Mila (94) i Ante (92) Vukoja iz Širokog Brijega proslavili su 70 godina braka.

Informacija je objavljena na Facebook stranici Župa Kočerin službeni profil, a pojedinosti iz njihovih života objavio je, kako je navedeno, njihov unuk Ante.

Antu su pitali i koja je tajna uspješnog braka dugog 70 godina.

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

"Dobro je slušaj, dobro joj radi i neka tvoja uvijek bude zadnja: Da, draga", rekao je Ante.

Objavu unuka Ante prenosimo u cijelosti:

"Rijetko koji par može se pohvaliti da je zajedno proslavio zlatni pir od 50 godina, dijamantni od 60 godina je još rjeđi, a za onaj platinasti od 70 godina – rijetko tko da je uopće i čuo.

No, Mila (94) i Ante Vukoja (92) svoje sudbonosno da su izrekli prije točno toliko godina.Ante Vukoja rođen u mjetu Gornji Mamići 15.10.1929.u Širokom Brijegu i Mila Vukoja (djevojački Čolak) rođena 19.07.1927.u mjestu Dužice u Širokom Brijegu vjenčali su se 29. 01.1952. u Dužicama.

Na pitanje kako su se upoznali, dali su nam isti odgovor: "Moj sinko nije u ono vrijeme bilo ko sada. Sjedila u mene u kući tri momka kraj ognjišta, i tako nekoliko večeri i ja odem za dida".

Ante: "Nikad nas život milovao nije, živjelo se od duhana, po danu sadi, okopaji, niži, a uvečer križaj. Ja uvečer iskrižaj, a baba ujutro nosi u Mostar, i gledaj da te ne uhvate žandari."
Mila (94) i Ante (92) Vukoja iz Širokog Brijega - undefined

Foto: FB / Župa Kočerin: Mila (94) i Ante (92) Vukoja iz Širokog Brijega

No bilo je i trenutaka kada se nije moglo osloniti samo na prihode od duhana, pa je Ante trbuhom za kruhom 2 godine proveu u Njemačkoj. Kako nam objašnjava Ante je otišao kako bi u tom vrmenu zaradio za traktora i mogao prehranit obitelj. Jer traktor o ono vrijeme a i danas je bio pola posla. Pa kad se Ante vratio, osim sadnje duhana zarađivao je i radom na traktoru kod susjeda i prijatelja.

U braku su dobili sedmoro djece, pet sinova i dvije kćeri. Nažalost, jedna kćer je preminula zbog bolesti.Imaju petnaest unučadi. Blagoslov im je udijelio fra Velimir Mandić.

PIŠE unuk Ante", navodi se u objavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije