Merhaba, Milorade!

Radiosarajevo.ba
Merhaba, Milorade!
Foto: AA / Članovi Predsjedništva BiH u zvaničnoj posjeti Ankari

Piše: Faruk Vele

Ponovni izbor Dragana Čovića za predsjednika HDZ-a, na kojem bi mu pozavidio i sjevernokorejski lider Kim Jong-un, objava trodjelne podjele BiH kao zvaničnog cillja, inauguracija vlade nove-stare tzv. HZHB na mala vrata, proslava Prvog maja, Milorad Dodik i Šefik Džaferović u posjeti Turskoj, nemiri u Venecueli, srčani udar Ikera Casillasa..., neki su od događaja koji su obilježili sedmicu za nama.

Evo šta je izdvojila ekipa portala Radiosarajevo.ba.

 

Čović jači od Kim Jong-una
(Subota, 27. april)

U Mostaru je održan izborni i izvještajni Sabor na kojem je oko 600 delegata HDZ-a BiH biralo rukovodstvo stranke.

Dragan Čović dobio je podršku 481 delegata te je ponovo izabran za predsjednika HDZ-a BiH. Mediji su se šalili kako je rezultat od 98,97 posto glasova za Čovića ozbiljno naljutio i Kim Jong-Una, lidera Sjeverne Koreje.

Održan je sastanak poljoprivrednika iz sedam kantona, koji su najavili da će, ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima, 10. juna organizovati masovne proteste i blokadu Federacije Bosne i Hercegovine. Poljoprivrednici traže da se formira Odbor za poljoprivredu pri Domu naroda, te da se isplate poticaji za treći i četvrti kvartal prošle i prvi kvartal ove godine.

U centru Sarajeva se urušila skela postavljena u blizini mosta Čobanija zbog rekonstrukcije zgrade iz austrougarskog perioda.

Radnici na Čobaniji uspjeli podići skelu koja je pala na susjednu zgradu

Naša ekipa bila je u tunelu Vranduk, gdje smo snimili kako teku radovi koji već sedmicama uzrokuju velike gužve.

Veliko nevrijeme pogodilo je Sarajevo, ali i druge bh. gradove.

Kiša, grad, grmljavina: Nevrijeme pogodilo i Sarajevo
Led veličine lješnjaka padao u okolici Banje Luke, ispaljene i 23 rakete
Nevrijeme u BiH: Snažan grad padao nadomak Visokog

Velika tragedija potresla je region nakon saobraćajne nesreće u Hrvatskoj. Pisali smo o tome.

„Mi smo djeca svijeta, mi volimo vas! Naša su srca dovoljno velika, veća i od svemira i cijeloga svijeta“ – poručuju mali muzičari i pjevači iz Bihaća sa svojim vršnjacima migrantima u svom video-spotu „Djeca svijeta“.

Prenijeli smo atmosferu iz Bihaća.

U Sarajevu je održan susret bošnjačkih intelektualaca, gdje se govorilo o izazovima s kojima se suočava bosanskohercegovačka država.

Sve priče o upitnosti Bosne i Hercegovine su privremene, ideološke, sporne i sumnjive, i trebaju biti dezavuirane svim raspoloživim sredstvima znanosti - poručio je panelista devetog naučnog skupa Bosanskohercegovačka država i Bošnjaci prof. dr. Senadin Lavić.

Prenijeli smo informacije o izgradnju novih džamija u Hrvatskoj.

Nove ružne scene na bh. nogometnim terenima. Kako tokom utakmice Sarajeva i Radnika u Biljeni, tako i na Tušnju u Tuzli.

Prekinut meč između Radnika i Sarajeva u Bijeljini

U 17. minuti susreta Ermin Sivac je prekinuo duel u Bijeljini između Radnika i Sarajeva zbog neveremena koje je zavladalo. Prema informacijama iz Bijeljine, ekipe su u svlačionicama, i sačekat će da se nevrijeme smiri... Prije prekida utakmice, nakon jednog duela Amar Rahmanović je ostao ležati na terenu, a Slaviša Radović je otrčao do njega i izazvao varnice i guranje igrača na terenu.

 

Napad na sinagogu
(Nedjelja, 27. april)

Hrišćani su u nedjelju slavili Vaskrs!

Oprostimo jedni drugima, pomirimo se jedni s drugima, zagrlimo jedni druge, rečeno je na svetoj liturgiji koja je povodom Vaskrsa služena u Sabornoj crkvi Presvete Bogorodice u Sarajevu. Liturgiji koju je predvodio mitropolit dabrobosanski Hrizostom prisustvovali su brojni vjernici.

Šta valja, a šta ne valja raditi na Vaskrs?

Jedna žena je ubijena, a rabin i još dvije osobe su ranjene kada je 19-godišnji napadač otvorio vatru u sinagogi u blizini San Diega, saopćile su američke vlasti. Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump i drugi zvaničnici osudili su napad koji su okarakterizirali kao antisemitski, javio je AP.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, na poziv njemačke kancelarke Angele Merkel otputovao je u Berlin gdje je održan sastanak s liderima iz zemalja zapadnog Balkana. Sastanak dolazi u ključnom trenutku, rekao je tom prilikom Zvizdić.

Dragi Mile, ja sam s papom bio prije pet godina, a ti sad bio pola sata, pa ko kokoš kad snese jaja - ovim riječima je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić komentarisao posjetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika papi Franji. Svoju poruku Dodiku je Mektić objavio na Twitter profilu koji je nedavno otvorio. Pažnje ovom sadržaju nije manjkalo.

U razrušenom ugostiteljskom objektu Osmice na Trebeviću pronađeno je tijelo starijeg muškarca, potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba iz MUP-a RS-a. Naknadno je utvrđen identitet i uzrok smrti pronađene osobe.

Stranka demokratske akcije polovinom septembra održat će 7. Kongres na kojem će se birati predsjednik, zamjenik predsjednika, potpredsjednici, članovi Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti. Lider SDA govorio je o toj stranci u godini Kongresa.

Policija u Banja Luci u nedjelju je uhapsila mladića inicijala D.K. (1990.) iz Banje Luke, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilnično ponašanje, potvrdila je portparolka Policijske uprave Banja Luka Marija Markanović. Riječ je, ispostavilo se, o navodnom vođi navijača banjalučkog Borca i batinašu SNSD-a.

Nevjerojatne fotografije stigle su iz novotravničkog naselja Stojkovići, gdje je jedna policijska patrola završila u rijeci!

Naša kolumnistica Aleksandra Petrić napisala je zapaženu kolumnu.

Bosanskohercegovačka trkačica Amela Trožić pobjednica je ovogodišnjeg izdanja Dubrovačkog polumaratona.

Zlatan Ibrahimović još je jednom ispunio san jednom dječaku i zadivio svijet.

Otkrili smo da FK Slobodu očekuju nove kazne zbog morbidnih poruka dijela navijača s tribina.

 

Berlinski kongres
(Ponedjeljak, 29. april)

Na prostoru Zapadnog Balkana ponovo se razbuktavaju stari sukobi, a šefovi država i vlada u Berlinu održavaju važan samit. 

"To je izuzetno važan sastanak", kazao je za ZDF politički analitičar Carlo Masala.

Riječ je o samitu na kojem su se njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emmanuel Macron susreli s političkim liderima zemalja Zapadnog Balkana.

Samit, koji je zamišljen kao razmjena mišljenja, bez formalnih odluka ili zaključaka, trajao je pet sati iza zatvorenih vrata u sjedištu njemačke kancelarke Angele Merkel u Berlinu.

U Berlinu je bio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić koji je najavio da će visokim zvaničnicima EU prenijeti „pravu istinu o stanju u BiH“. U Berlinu su ga dočekali Merkel i Macron osobno.

Zvizdić: Federici Mogherini prenio sam razlog neformiranja Vijeća ministara BiH
Merkel i Macron dočekali Zvizdića: Tenzije na zapadnom Balkanu nikome ne koriste

Pisali smo o značaju obnove Aladže džamije koja će biti svečano otvorena u subotu 4. maja. Održana je press-konferencija, kojom je najavljeno svečano otvorenje ove bogomolje i velikog kulturno-historijskog objekta. Članovi organizacionog odbora predstavili su javnosti plan ove historijske svečanosti na kojoj se očekuje više od 10 hiljada gostiju.

Nova velika tragedija u Sarajevu. U naselju Vojničko polje došlo je do porodičnog sukoba uz upotrebu oružja. Ispostavilo se da je bivši policajac Mujaga Ivazović ubio svog 37-godišnjeg sina Semira.

Ekipa Radiosarajevo.ba je bila na mjestu događaja.

Društvenim mrežama u Bosni i Hercegovini kruži video na kojem se vidi kako Dejan Kostić Dela, lažni šef “Lešinara”, šamara konobara u kafeu “Armando” u Banjoj Luci.

Novi zločin u Crnoj Gori. Podgoričanin Milo Ilić (28) ubijen je u pucnjavi koja se u 16.30 sati dogodila u ulici Oktobarske revolucije, u blizini autobuske stanice u Podgorici. Ilić je 40. žrtva obračuna mafijaških klanova u Crnoj Gori.

Prijedlog izmjena regulacionog plana je najveći izliv mržnje prema gradu i kulturi. Ovako je profesor arhitekture Nihad Čengić opisao namjeravanu gradnju objekata u Kvadrantu B sarajevskog naselja Marijin-Dvor.

Arhitekte i drugi stručnjaci iz različitih oblasti su upozorili da predložene izmjene regulacionog plana na pomenutom području glavnog grada Bosne i Hercegovine mogu imati katastrofalne posljedice po život njegovih stanovnika.

Prisjetili smo se Grahama Bamforda, koji je žrtvovao sebe da bi skrenuo pažnju na užase rata u našoj zemlji.

Donijeli smo lijepu priču naše Semre Hodžić o šamponu Ella iz Busovača. Pisali smo i zašto je to važna ideja.

U petak, 26. aprila u Sarajevu je preminula akademska profesorica Zlata Grebo, saopšteno je s Fakulteta političkih nauka. Bila je učesnik Narodnooslobodilačke borbe, jedan je od osnivača Gradskog odbora Antifašističkog fronta žena u Mostaru. Visoko obrazovanje je stekla na beogradskom Fakultetu političkih nauka, a bila je i prva dekanesa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.

Najava Četvrtog izdanja sarajevskog FuckUp Nights privukla je dosta pažnje.

Sajad Gharibi, dizač utega iz Irana na društvenim mrežama je najavio svoj debi u MMA sportu, koji bi trebao imati sljedeće godine protiv neimenovanog brazilskog protivnika.

 

Haos u Venecueli
(Utorak, 30. Maj)

U Berlinu je završen samit na kojem su se njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emmanuel Macron susreli s političkim liderima zemalja zapadnog Balkana.
Na samitu je Bosnu i Hercegovinu predstavljao predsjedavajući Vijeća ministara BiH - Denis Zvizdić, koji je po povratku u Sarajevo otkrio detalje razgovora u Berlinu.

„Neće biti prekrajanja granica na Balkanu“, poručio je Zvizdić.

Aleksandar Vučić je, nakon sastanka s liderima Zapadnog Balkana - Merkel i Macronom, ukratko opisao kako je izgledao njegov razgovor sa njemačkom kancelarkom.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u utorak u Mostaru kako bi u maju mogao biti imenovan novi saziv Vijeća ministara BiH, dok bi, kako je kazao, federalna vlast mogla biti formirana u naredna tri mjeseca.

Predsjednik Kosova Hashim Thaci ocijenio je da je Kosovo na samitu lidera zemalja zapadnog Balkana u Berlinu "dobro prošlo" i da je imalo jasne pozicije u vezi dijaloga sa Srbijom te liberalizacije viza za građane Kosova. 

Drama u Venecueli! Na ulicama Caracasa se čula pucnjava nakon pokušaja državnog udara. Jorge Rodriguez, visoki zvaničnik ureda venecuelanskog predsjednika Nicolasa Madura, ranije je saopćio kako manja grupa "državnih izdajnika", s opozicijom, pokušava izvesti vojni udar u toj zemlji. 

Predsjednik Venecuele Nicolas Maduro pozvao je narod na ulicu kako bi "štitili domovinu i ustavni poredak".

I Maduro i vođa venecuelanske opozicije Juan Guaido su tvrdili da imaju podršku vojske...

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak u mjestu Torlakovac, na magistralnom putu M-5 Donji Vakuf-Jajce, smrtno je stradala djevojčica, potvrdio je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić.

Novi homofobni napad u Sarajevu. Članica Organizacionog odbora Bh. povorke ponosa Nera Mešinović i njena partnerka doživjele su napad u centru Sarajeva. Djevojke su napadnute dok su šetale Titovom ulicom.

Donijeli smo potresnu priču našeg Almira Sokolovića o mladom čovjeku, Semiru Ivazoviću, kojeg je ubio otac tokom porodične drame u ponedjeljak.

Prenijeli smo priču i o porodici Hodžić iz Busovače pored čije kuće grade minihidroelektranu.

Veliku je prašinu u Bosni i Hercegovini podigla je vijest da se osniva nova politička organizacija - Socijaldemokratski pokret, pogotovo zbog imena koja su pojavila na listi Inicijativnog odbora za formiranje stranke. Detaljno smo pisali o navedenoj inicijativi.

Ekskluzivno otkrivamo planove novog političkog pokreta: Lagumdžija jeste inicijator
Tucaković o Socijaldemokratskom pokretu: Igraju se našim imenima

Nedoumice je riješio tek prof. dr. Ivo Komšić, upućujući svoju reakciju. Komšić se nalazi na listi Inicijativnog odbora. "Ja sam potpisao poziv za sastanak inicijativnog odbora, 9. maja, Pokreta za obnovu socijaldemokracije u BiH."

Nakon što je u drskoj demonstraciji nasilja uklonjeno s javnog mjesta u Banjoj Luci, Suzana Radanović, majka ubijenog mladića Davida Dragičevića, postavila je „Davidovo scre“ na njegovu rodnu kuću, te uputila poruku javnosti.

Jedan od vodećih kineskih medija pisao je o Sarajevu i Valteru.

Austrijski generalmajor i komandant EUFOR-a u BiH Martin Dorfer tokom razgovora za portal Radiosarajevo.ba, s našim Erdinom Halimićem govori o misiji EUFOR-a u našoj zemlji, sigurnosnim izazovima, kao i prijetnjama miru i stabilnosti. Osvrće se i na aktuelno pitanje rezervnog sastava policije RS.

Danas polažem posljednji ispit pred profesoricom - ovim riječima se Bogić Bogićević u utorak oprostio od Zlate Grebo koja je u petak, 27. aprila, preminula u 97. godini u Sarajevu.

U okviru uređenja Sarajeva povodom Dana Kantona Sarajevo i Pop Art Festivala, u ulici Radićeva u centru Sarajeva je izrađen veliki mural posvećen legendarnoj grupi "Indexi", odnosno frontmenu Davorinu Popoviću.

Sarajevo: Izrada murala posvećenog Davorinu Popoviću - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Sarajevo: Izrada murala posvećenog Davorinu Popoviću

 

Praznik rada
(Srijeda, 1. maj)

U Bosni i Hercegovini je uglavnom neradno, te protestima u Tuzli i Sarajevu, obilježen 1. maj, Međunarodni praznik rada.

Podsjetili smo na historijat ovog praznika.

Ali smo pisali i o tome šta je nama 1. maj.

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine obilježio je 1. maj ispred direkcije Željezare Zenica, odakle su vlastima i poslodavcima upućene poruke da se status radnika u svim sektorima mora poboljšati.

Za naš portal je govorio Selvedin Šatorović, predsjednik SSSBiH.

U Mostaru je limena muzika probudila grad, dok u Sarajevu najupornije slavljenike nije omela ni kiša.

Ukazali smo na diskriminaciju radnica, koje uglavnom imaju niža primanja od svojih kolega.

"O stanju u kojem rade radnice u trgovačkom i ugostiteljskom sektoru se u posljednje vrijeme dosta govori, i to je veoma pohvalno upravo iz razloga što većina radnika iz ovog sektora zaista ne želi ništa reći niti uraditi ništa javno", rekla je za Radiosarajevo.ba predsjednica Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH Mersiha Beširović.

O položaju radnika u BiH, sa asistentom FPN Jasminom Hasanovićem razgovarao je Benjamin Redžić.

Praznika se na svoj način dotaknuo i naš Ahmed Burić.

Naravno, radnici u svijetu su i ovaj 1. maj proslavili burno, tražeći svoja prava. Tradicionalno, bilo je posla i za policiju.

Na političkim terenima ponovo je bilo vruće. U sjeni proslave 1. maja, lider HDZ-a i sve više forsiranog HNS-a, Dragan Čović, je imenovao svojevrsnu vladu tzv. Herceg-Bosne.

Među rijetkima koji su reagirali na ovaj potez bio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić. Očito strategija „razvlačenja pameti“ daje rezultate.

Predsjedavajući Predsjednišva BiH Milorad Dodik iznio je svoja očekivanja uoči puta u Tursku.

Nenad Janković, poznatiji kao Nele Karajlić, gostovao je na ATV-u u emisiji 1 na 1, a svojim izjavama ponovo je potvrdio da osoba koja je postao danas nema apsolutno nikakve veze s nekim davnim, bivšim čovjekom kojeg smo mislili da poznajemo.

O preranom odlasku uglednog beogradskog novinara Dejana Anastasijevića pisao je kolumnista Radiosarajevo.ba Miljenko Jergović.

Priče iz Crne hronike obilježile su i ovaj 1. maj.

Težak udes na ulazu u Sarajevo: Četiri osobe prevezene na KUM
Stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula vozačica izazvao pijani mladić

Nakon nesreće kod Ilijaša oglasio se i bivši nogometaš Željezničara.

Prvi maj je, ipak, donio lijepe vijesti za penzionere u Kantonu Sarajevo.

Golman Porta Iker Casillas doživio je srčani udar na treningu, poslije čega je hitno prebačen u bolnicu, javljaju portugalski mediji. Legendarnom golmanu je u srijedu ujutro pozlilo tokom treninga, te je hitno poslan u bolnicu u Portu. Podrška je stigla iz cijelog svijeta.

Talijanski Gazzetta dello Sport objavio je kako se u utrku za dovođenje Edina Džeke (33) uključio i francuski prvak PSG.

 

Mićo u Turskoj
(Četvrtak, 2. maj)

Prisjetili smo se 2. maja i herojske bitke za Sarajevo, kada je odbranjena zgrada Predsjedništva BiH.

Drugi maj 1992, datum je koji Sarajevo nikad neće (i ne smije) zaboraviti.

Predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i Šefik Džaferović, te predstavnik člana PSBiH Željka Komšića sastankom sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom započeli u četvrtak zvaničnu posjetu Ankari.

Turski predsjednik je kazao nakon sastanka da Turska snažno podržava članstvo Bosne i Hercegovine u NATO Savez, napominjući da je stabilnost BiH izuzetno značajna za stabilnost cijele Europe.

Također, Erdogan i Dodik potpisali su u Ankari revidirani Ugovor o slobodnoj trgovini između Turske i Bosne i Hercegovine.

Dodik je novinarima otkrio i kuda će ići trasa puta Beograd – Sarajevo.

Zanimljivo, predsjedavajući Predsjedništva BiH bio je optimističan nakon sastanka u Ankari kao rijetko kada.

Šef opozicije Juan Guaido pozvao je na "najveće proteste" u historiji Venecuele i tražio pružanje podrške vojske, ali vodstvo oružanih snaga ostalo je vjerno Maduru, koji je na vlasti od 2013. godine.

Razgovarali smo s dugogodišnjim članom njemačkog Bundestaga Josipom Juratovićem. Govorio je o mitu i etnobiznisu.

Za Radiosarajevo.ba govorio je i Amir Pašić, stručnjak svjetskog glasa po čijim nacrtima je obnovljena Aladža džamija u Foči.

Objavili smo i divne fotografije Agencije Anadolija iz novoobnovljene Aladže džamije.

Amater pjesnik i samouki muzičar Amir Pušina, vanredni profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu na Odsjeku za Pedagogiju, posvetio je pjesmu kolegicama koje su stradale u teškoj saobraćajnoj nesreći 12. aprila.

Zamjenik predsjednika Akademije ratnih nauka i ruske artiljerije, pukovnik Konstantin Sivkov, izdvojio je mjesta gdje bi lokalni sukobi mogli prerasti u Treći svjetski rat.

Leo Messi je odigrao veličanstvenu utakmicu na Camp Nou, a onda se sjetio velikog rivala Ikera Casillasa, koji je završio u bolnici nakon srčanog udara na treningu Porta.

Naš Jasmin Mržljak se odličnim tekstom prisjetio velikih uspjeha bosanskohercegovačkog rukometa.

 

Hej mubarek ramazan
(Petak, 3. maj)

Nakon posjete u četvrtak, u petak su analizirani rezultati posjete predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Turskoj.
Dodik je izjavio da je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan veoma zainteresovan da proces formiranja vlasti na nivou BiH bude završen što prije.

Posjetu Turskoj obilježilo je dobro raspoloženje i hitovi Halida Bešlića.

Branioci Sarajeva obilježili su 2. i 3. maj, značajne datume iz 1992. za opstanak države BiH.

Podsjetili smo na ove značajne trenutke u historiji glavnog grada.

Naša urednica Lana Ramljak pisala je o dobrim dušama koji su i u najtežim uvjetim napada na glavni grad njihove države bili, prije svega, ljudi.

Dobra Duša iz Dobrovoljačke: Kako je Hasan spasio Acu 3. maja 1992.

Trećeg maja 1992. u sarajevskoj ulici Dobrovoljačka napadnuta je kolona JNA, kada je ubijeno šest osoba. O slučaju se već, uglavnom, sve zna - kolona je pošla iz kasarne na Bistriku, s idejom da pobjegne u Lukavicu.

Emir Kusturica, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, ponovo je dotakao moralno dno.

Novi skandal uz osuđene ratne zločince! Nakon što se prije nekoliko mjeseci Ratko Mladić javio direktno u program beogradske televizije Happy, nešto slično napravio je i Radovan Karadžić.

Ramazan, sveti muslimanski mjesec posta, stiže uskoro. Reisu-l-ulema IZBiH dr. Husein ef. Kavazović uputio je ramazansku poruku vjernicima.

Lijepa vijest početkom maja. Sarajlije su dobile novo izletište.

Na glavnom magistralnom putu između Konjica i Bradine, kod mjesta Podorašac, u četvrtak 2. maja u 22,00 se zapalio autobus agencije Globtour iz Međugorja.  Autobus je vozio na relaciji Dubrovnik - Zenica, te je u potpunosti izgorio. Naša novinarka razgovarala je sa putnicima koji su preživjeli veliku dramu.

Nakon ispovijesti prijatelja ubijenog Semira Ivazovića, advokat Omar Mehmedbašić otkrio je zastrašujuću istinu o porodičnoj drami koja je prethodila ovoj tragediji.

I zastrašujuća istina o „velikom vođi“ Sjeverne Koreje došla je do svjetskih medija.

U Mostaru je, u 74. godini preminuo pilot izviđač, pukovnik Jugoslovenske narodne armije, Suad Hamzić.

Na Dobrinji je, otkrio je naš Nihad Katica, zamalo izbjegnuta tragedija nakon što je neko u u smeće odbacio tromblone!?

Stadioni u Kataru za potrebe Svjetskog prvenstva 2022. godine skoro su završeni. Jedan od završenih, Al Wakrah koji može primiti 40.000 ljudi, a gdje je planirano da se igraju četvrtfinalne utakmice izazvao je burnu raspravu na društvenim mrežama.

U fokus sportske javnosti Europe došli su muslimani koji nose dres Ajaxa i jako su važni za igru ekipe Erika ten Haga. To su fantastični Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui i Zakaria Labyad. A razlog je mjesec Ramazan. Klub je igračima prepustio odluku o postu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije