Memorijalni centar Srebrenica: "Samantha Power, dobro nam došli..."

1
Radiosarajevo.ba
Memorijalni centar Srebrenica: "Samantha Power, dobro nam došli..."
Foto: MC Srebrenica / arhiv / Samantha Power - nekada i sada

Samantha Power, aktuelna aktuelna administratorica USAID-a, te bivša ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) pri Ujedinjenim nacijama UN-u i bivša savjetnica Baracka Obame za ljudska prava dolazi u posjetu Sarajevu, potvrđeno je portalu Radiosarajevo.ba iz više američkih izvora.

Kako je naš portal pisao, jedna od najmoćnijih žena svijeta u Bosni i Hercegovini boravit će od 18. do 21. januara.

Memorijalni centar Srebrenica na svom Twitter profilu objavio je fotografiju Samanthe Power iz vremena kada je posjetila ovaj grad, nedugo nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Rezolucija o Srebrenici ima podršku u Ujedinjenim narodima, evo koje države su protiv

Rezolucija o Srebrenici ima podršku u Ujedinjenim narodima, evo koje države su protiv

Power se na fotografiji nalazi ispred jedne džamije u Sarajevu, za laptopom. Godina 1995. 

"Nikada nećemo zaboraviti vaš rad i podršku u posljednje tri decenije. Očekujemo vas u Memorijalnom centru, jer smo željni da podijelimo rezultate našeg rada i istraživanja. Dobrodošli Samantha Power u Srebrenicu. Sretan put do Bosne", navodi se u tweetu.

Pogledajte:

The New York Times je ranije pisao da se Samantha Power deklariše kao 'Dijete Bosne' jer je kao reporterka za vrijeme rata boravila u našoj zemlji.

Power je autorica knjige o genocidu u BiH 'A Problem From Hell' (Problem iz pakla), gdje je ustvrdila kako je "današnje viđenje američke moći nastalo u BiH".

"Ubijani zbog onoga što jesu, a ne zbog nečega što su počinili", napisala je u svojoj knjizi.

Tada je kao 23-godišnjakinja i studentica sa Yalea je kritikovala američku vlast što je ostala po strani tokom agresije na BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije