Mlinarević spasila dvije ukrajinske porodice: "Ova djeca sada se smiju..."

5
Radiosarajevo.ba
Mlinarević spasila dvije ukrajinske porodice:  "Ova djeca sada se smiju..."
Foto: Radiosarajevo.ba/ Facebook / Martina Mlinarević Sopta oduševila potezom:

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Martina Mlinarević je oduševila je potezom, kada je spasila dvije porodice iz Ukrajine te ih s njihovom djecom ugostila u svom domu u Pragu.

"Vedrane Kosiću, spasio si živote divnih ljudi i spasio si naš ovom bezgraničnom radošću da ih možemo upoznati. Znate li za Vedrana Kosića iz Sarajeva? Nisam znala ni ja, ali me je našao. Jer ništa u ovom životu nije slučajno. Prije nekoliko dana poslao mi je poruku da čini sve da izvuče porodicu svog prijatelja kuhara, Ukrajinca iz rata, a koji je s njim ranijih godina u Lyonu završio najprestižniju školu za kuhare, Institut Paul Bocuse.

Rekao mi je da njegov drug ima malenu bebu od dva mjeseca, te pokušava nemoguće da iščupa prekrasnu porodicu iz ralja rata i upitao mogu li kako pomoći u Pragu. Prošlo je nekoliko noći bez sna i dana od straha. Dvije ukrajinske familije zahvaljujući Vedranu danas su ušle u naše živote, naš dom i Unin svijet. Više riječi od ovih nemam.

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Skupile su se u njihovim uplašenim očima kad su stigli na vrata našeg stana. Vedrane Kosiću, ova djeca sada se smiju i to je tvoja najveća nagrada za ovog života. Hvala posebno Goranu, Uni i mojim praškim prijateljicama Nini i Senki što mi pomažu i na svemu što čine za ove dobre ljude", napisala je Mlinarević putem Facebooka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije