Martina Mlinarević objavila lijepe vijesti o evakuaciji bh. državljanina iz Ukrajine

0
Radiosarajevo.ba
Martina Mlinarević objavila lijepe vijesti o evakuaciji bh. državljanina iz Ukrajine
Foto: Privatni album / Martina Mlinarević

Martina Mlinarević Sopta, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj se na svom Facebook profilu zahvalila svima koji su bili uključeni u evakuaciju jednog državljanina BiH i njegove porodice iz Ukrajine.

"Voljela bih se ovom prilikom zahvaliti svima onima koji su ovih dana i besanih noći bili na neki način uključeni u akciju izvlačenja jednog našeg državljanina i njegove ukrajinske porodice, iz mjesta u Ukrajini gdje je situacija trenutno najteža.

S njima je teško bolesni i stari djed što sve usložnjava, ali uskoro se očekuju u Slovačkoj ako sve bude u redu.

Posebno bih željela, još jednom da spomenem našeg Munira Pašagića, počasnog konzula BiH u Slovačkoj, kojem se naša zemlja mora zahvaliti za njegova života, za sve ono što je činio i neumorno čini.

Kada imaš neki neriješiv problem, Munir kao da uvijek samo malo protese nebo, ispomjera oblake, i nađe pravi put. Neka vam je sretan put u mir Slovačke, a potom i u Bosnu i Hercegovinu", zaključila je Mlinarević Sopta u svojoj objavi.

Podsjetimo, ranije je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH saopćeno da je iz Ukrajine evakuirano 50 bh. državljana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije