Majka autističnog dječaka i predstavnici Sarajevo Taxija bili kod Skake

Radiosarajevo.ba
Majka autističnog dječaka i predstavnici Sarajevo Taxija bili kod Skake
Foto: Grad Sarajevo / Skaka, Suljagić i Popov-Momčinović

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka organizirao je danas u sarajevskoj Vijećnici susret Zlatiborke Popov-Momčinović, majke autističnog dječaka i predstavnika Udruženja Sarajevo Taksi, a povodom incidenta koji se dogodio protekle sedmice.

Izvinjenje Sarajevo Taxija jer je njihov vozač izbacio autistično dijete iz vozila

Gradonačelnik je izrazio žaljenje zbog nemilog događaja koji je uznemirio javnost, dodajući kako se radi o izoliranom slučaju. Pohvalio je brzu reakciju Udruženja Sarajevo Taksi.

"Mi razumijemo opravdanu reakciju majke. S druge strane, naši taksisti su uvijek tu kada treba pomoći. Najvažnije je da se iz cijelog slučaja izvuče zaključak kako je potrebno sistemsko rješenje, posebno za prijevoz djece sa posebnim potrebama u školu. Također, Grad Sarajevo će pomoći i organiziranu edukaciju za taksiste kako bi mogli adekvatno odgovoriti potrebama svakog putnika", rekao je gradonačelnik.

Majka dječaka Popov-Momčinović je naglasila da prihvata izvinjenje, te da ne želi da vozač bude kažnjen. Kako je istakla, njena je također želja da ovaj slučaj bude povod da se ukaže na sistemske potrebe djece sa autizmom.

Predsjednik udruženja Sarajevo Taksi Enver Suljagić naglasio je da je ovo udruženje odmah reagiralo, te izrazio zadovoljstvo što je gradonačelnik organizirao današnji sastanak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije