Miris francuskog peciva / Maison Coco, jedina artisan pekara u Sarajevu

12. 03. 2018. u 11:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Maison Coco,  artisan pekara nam od 2012. godine donosi tradicionalni okus hljeba i peciva uz dašak izvorne artisan recepture. Autentični proizvodi koji predstavljaju simfoniju mirisa i okusa postali su nezaobilazni dio okupljanja u Sarajevu.

Danas Maison Coco predstavlja sinonim za kvalitetne artisan proizvode pripremljene bez aditiva, vještačkih boja i konzervansa. 

Pekara Maison Coco pokrenula je poslovanje na kultnoj lokaciji u zgradi Karingtonka na adresi Kranjčevićeva - Tepebašina 1, a  sada se proširila na pet lokacija u Sarajevu. Pored ovoga, proizvodi ove autentične pekare dostupni su i u nekoliko ekskluzivnih restorana u Sarajevu.

U 2018. godinu pekara je ušla ambiciozno sa novim objektima na Merhemića trgu i u Alta shopping centru kao i idejom da zdraviji životni stil bude dostupan za što više stanovnika Sarajeva.

Pored  lokacija u Kranjčevićevoj, na Merhemića Trgu i u Alta Shopping Centru, Maison Coco artisan pekara se nalazi i na adresama Branilaca Sarajeva 10 i Sime Milutinovića 10. 

U čemu je tajna jedinstvenog okusa Maison Coco peciva i hljeba? 

Maison Coco tim trenutno broji dvadest i  četiri uposlenika iz različitih gradova Bosne i Hercegovine. Ono što ih čini drugačijim u vremenu fabričke proizvodnje bazirane na robotici je upravo tehnologija pripreme i proizvodnje. Artisan proizvodi se oblikuju isključivo ručno, bez korištenja kalupa ili mašina. U proizvodnji se koristi prirodni francuski kvasac LeVain. Tijesto se ostavlja na dugu fermentaciju, zbog čega ima blago kiselkast okus i neodoljivo podsjeća na domaće hljebove kakvi su se nekada pravili. Proces keiranja artisan proizvoda je mnogo duži, ali pekarima i slastičarkama dopušta da kreiranje peciva i poslastica pretvore u umjetnost, što se i vidi u kontinuiranoj ponudi novih proizvoda.

Jedina artisan pekara u Sarajevu - undefined

Maison Coco - Jedina artisan pekara u Sarajevu. Foto: Dženat Dreković

Maison Coco kupcima nudi četiri različite linije proizvoda: hljeb i peciva, poslastice, sendviče i salate, kao i 100% prirodne domaće sokove.

Ako ste se divili okusu Les petits pains u restoranu Četiri sobe gospođe Safije ili hljebu sa maslinama u retoranu Four Seasons,  uživali ste u okusima visokokvalitetnih Maison Coco proizvoda. Les petits pains predstavljaju liniju ekskluzivnih artisan peciva osmišljenu kao rezultat saradnje sa kultnim sarajevskim restoranom Četiri sobe gospođe Safije.

Maison Coco kroasan i hljeb sa maslinama su preporučeni u prvom Sarajevo Food Dictionaryju kao top tri preporuke u svojim kategorijama.

 

Jedina artisan pekara u Sarajevu - undefined

Maison Coco: Jedina artisan pekara u Sarajevu


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA