Ljeto na Bjelašnici: Sloboda i uživanje u prirodi na 2.000 mnv

Radiosarajevo.ba
Ljeto na Bjelašnici: Sloboda i uživanje u prirodi na 2.000 mnv
Bjelašnica je planina u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine i pripada dinarskom planinskom sistemu. Posebno u ljetnom periodu, ljubitelji prirode imaju priliku iskusiti čari planinskog turizma.

Bjelašnica je prekrivena snijegom od novembra do maja, a nekada i u ljetnim mjesecima, i otuda dolazi objašnjenje za njeno ime.

Olimpijska ljepotica Bjelašnica ovih dana pravo je mjesto za odmor i potpuni bijeg iz gradske gužve i svakodnevnice.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba zabilježio je svu raznolikost i bogatstvo prirode i to na nadmorskoj visini blizu 2.000 metara. Livade obrasle ljetnim biljem, igra cvjetnih boja i čist zrak koji reže dah - dovoljni su razlozi za obilazak ove planine.

Planina Bjelašnica nalazi se u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine, smještena jugozapadno, na udaljenosti od 25 kilometara od Sarajeva.

Na najvišem vrhu, na 2.067 metara nadmorske visine, podignuta je 1894. godine meteorološka stanica, koja je ujedno i najviša stalno nastanjena tačka u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije