Lista 25 najljepših tajnih gradova u Evropi: I naš Stari je tu!

Radiosarajevo.ba
Lista 25 najljepših tajnih gradova u Evropi: I naš Stari je tu!
Radiosarajevo.ba / Mostar
Jedna od najpoznatijih blogerica, Brooke Saward, na svom 'online putopisu' koji je nazvan World of Wanderlust, objavila je listu 25 najljepših malih gradova u Evropi.

Pogađate - među njima je jedan grad iz naše lijepe Bosne i Hercegovine.  Blogerica Brooke je odabrala Mostar, a opisujući ga kao 15. po preporuci, napisala:

"Mali grad Mostar u Bosni i Hercegovini je zasigurno jedna od najviše podcijenjenih destinacija u Evropi. Ako se nađete ovdje, obavezno posjetite i obližnji Blagaj - još jedno očaravajuće mjesto!"

Evo koje gradove je još Brooke preporučila među prvih deset, a ostale pogledajte OVDJE:

1. Češki Krumlov : "Ovaj grad je odličan za jednodnevni kratak izlet iz Praga."

2. Kolmar, Francuska: "Jedinstven spoj francuske i njemačke arhitekture , kulture i duha."

3. Marsaxlokk, Malta: "Ovaj grad na Malti je glavno ribarsko mjesto za cijelu zemlju. Šaren je, razigran i ispunjen duhom Malte."

4. Hallstatt, Austrija: "Grad Hallstatt nalazi se na jezeru i dio je UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine , te je čak prozvan najljepšim selom pored jezera u cijelom svijetu . "

5. Bruges, Belgija: "Bruges je postao nevjerovatno popularan za putnike koji žele fotografisati kuće koje izgledaju kao da su napravljene od LEGO kockica u centru grada. "

6. Bled, Slovenija: "Postoji puno toga za vidjeti i učiniti u Bledu , no najveća atrakcija je nesumnjivo Bledsko jezero - jedan od svjetskih najljepših jezera i omiljeno mjesto za posjetitelje u Sloveniji."

7. Bibury, Engleska:  "Ovo bi zaista trebala biti najviše fotografisana ulica u Bibury-ju, Engleska. Ovaj gradić je prepun šarma Starog svijeta i vrlo lako mogao bi biti najšarmantniji grad u Engleskoj."

8. Albarracin, Španija: "Nalazi se samo dva sata vožnje od Valencije i 30 minuta vožnje vozom od Teruel-a."

9. Pučišća, Hrvatska: "Hrvatska se istinski dobro otvorila u pogledu turizma u posljednjih nekoliko godina, tako da nije više tajnovita kao nekad , no posjet dalmatinskoj obali je apsolutno nešto što morate napraviti jednom u životu. Mali dragulji poput Pučišća objašnjavaju zašto!"

10. Eze, Francuska: "Ne predaleko od Nice, jugoistočno se nalazi grad Eze. Francuska -veliki mali bijeg!"

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije