Veliki uspjeh učenica iz BiH: Zlatna medalja na takmičenju u Indoneziji

2
Radiosarajevo.ba
Veliki uspjeh učenica iz BiH: Zlatna medalja na takmičenju u Indoneziji
Foto: Richmond park Tuzla / Veliki uspjeh

Ažurirano 29. januara 2021: Proizvod ovih učenica, prema analizi Raskrinkavanja, pogrešno je predstavljen kao lijek te je u cijelom tekstu riječ "lijek" zamijenjena s riječi "preparat".

Učenice četvrtog razreda Richmond Park Međunarodne srednje škole Tuzla, Azra Ibrahimagić i Adna Ibrahimović, su nedavno dobile zlatnu medalju na međunarodnom takmičenju projekata pod imenom I2ASPO 2020 (INDONESIA INTERNATIONAL APPLIED SCIENCE PROJECT OLYMPIAD), koje se održava u Jakarti, u Indoneziji, pod pokroviteljstvom Udruženja mladih naučnika Indonezije IYSA (Indonesian Young Scientist Association).

Učenice su predstavile svoj projekat pod nazivom "Plan(t) to Cure", pod mentorstvom profesorice Dine Mehanović Hulusić.

Kroz predstavljeni projekat detaljno su istražile alternativni biljni preparat za pomoć kod liječenja upale pluća, testiranjem ekstrakata različitih biljaka na bakterije i viruse.

Veliki uspjeh - undefined

Foto: Richmond park Tuzla: Veliki uspjeh

Cilj projekta je između ostalog bio pronaći blag i dostupan preparat koji bi pomogao kod liječenja upale pluća, a čije će otkriće uticati na smanjenje upotrebe antibiotika.

Veliki uspjeh - undefined

Foto: Richmond park Tuzla: Veliki uspjeh

Projekt se pokazao izuzetno uspješnim, što je prepoznala i međunarodna komisija, koja je učenice nagradila prvim mjestom.

Učenicama čestitamo na radu i trudu i želimo da nižu uspjehe poput ovoga i u budućnosti.Veliki uspjeh - undefined

Foto: Richmond park Tuzla: Veliki uspjeh

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije