Letu Štuke: Nakon Ljubljane i Zagreba, 'Topla voda' oduševila Beograđane

Radiosarajevo.ba
Letu Štuke: Nakon Ljubljane i Zagreba, 'Topla voda' oduševila Beograđane
oficijelna fotografija / Amira Medunjanin na koncertu Letu štuka, Foto: Nemanja Đorđević

Nakon Zagreba i Ljubljane, koncertna promocija albuma "Topla voda" Letu štuka održala se i u Beogradu.

Energičnim i emotivnim dvoiposatnim koncertom predstavili su svoj četvrti studijski album koji se našao pri vrhu godišnjih izbora najboljih albuma u regiji. 

U dupke punoj dvorani Doma omladine, uz goste Amiru MedunjaninSrđana Žiku Todorovića, Branislava Trifunovića i Masu Mora, Štuke su nakon četiri godine od posljednjeg koncerta u Beogradu dočekane ovacijama, a publika ih je horski pratila od prve do posljednje pjesme.  

Jedan od vodećih kantautora s ovih prostora, Dino Šaran, sa svojim bendom koncert je otvorio s pjesmom “Grad bez boje” da bi nakon toga nastavio u žestokom ritmu i ubrzo sve prisutne doveo u opći delirijum - saopćili su iz  diskografske kuće Menart koja zastupa bend Letu Štuke. 

Već u uvodnom dijelu koncerta prvi val euforije donijelo je gostovanje glumca Srđana Žike Todorovića (ex EKV) koji se pridružio na bubnjevima u velikom hitu “Minimalizam”.  “Kao na zapad”, i još neke pjesme, zvukom trube obogatio je Igor Pavlica, pridruženi član benda.

Posebna pažnja i oduševljenje uslijedilo je kad se na sceni pojavila  Amira Medunjanin koja je s Dinom otpjevala "Karanfil se na put sprema". Radi se o pjesmi koja je nastala još 2001. godine i nikad nije snimljena, a premijerno su je izveli na njenom nedavnom koncertu u sarajevskoj Zetri. 

Osebujni sarajevski umjetnik Masa Mor za mnoge je bio otkriće večeri u “Gorilama u magli”. U finišu koncerta, grla su se “pocijepala” kada je pjesmu “Sunce”, originalno snimljenu s Darkom Rundekom,  ovom prilikom otpjevao glumac Branislav Trifunović.

Uz već opće prihvaćene naslove poput “Šutiš”, “Mjesto za dvoje”, “Pero Papacoder”, “Teslu”, beogradska publika, kao i ona u Zagrebu i Ljubljani, ovim je koncertom pokazala da je objeručke prihvatila i pjesme s novog albuma poput “Zemlja gori”, 'Supermarket', 'Kule' i 'Kreten' ,a posebno emitovni momenat koncerta bio je prilikom izvedbe pjesme 'Žad' gdje je cijela dvorana upalila upaljače. Bend je dva puta izlazio na bis, a za sam kraj upečatljiva scena bila je ona kada su se svi sudionici koncerta ponovo pojavili na stageu i zajednički izveli skladbu ‘A kada boli’, saopoćeno je iz Menarta.

Nakon Beograda, Letu štuke su svoj album predstavile i u Šibeniku i u Mostaru, dok ih 18. januara očekuje koncert u Novom Sadu, te dan poslije u Bihaću. U propremi je i veliki koncert u Sarajevu uoči kojeg će Štuke objaviti novi singl ‘Topla voda’ s istoimenog albuma kojeg možete slušati na Deezeru, na ovom linku.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije