Saradnja / Udružili snage: Zemlja gori kad se spoje Letu štuke i Dubioza kolektiv

05. 11. 2018. u 14:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Vijest da su Letu Štuke i Dubioza Kolektiv udružili snage u pjesmi Zemlja gori sigurno će pobuditi veliki interes i razveseliti njihove fanove diljem regije.

Autor teksta i glazbe Dino Šaran vrlo kratko se za Jutarnji osvrnuo na pjesmu koja ujedno službeno najavljuje izlazak četvrtog studijskog albuma Letu Štuke pod nazivom Topla voda;

‘Čovjek ili robot? ’Zemlja gori’ je satirična poskočica o preskakivanju homo sapiensa u lancu prehrane. Htio sam imati taj autentičan zvuk Dubioze na albumu. Inače, na svakom drugom albumu volim imati neku pjesmu za folkoteku, a ovo je jedna takva pjesma. Koliko god se mi približavali zapadu, ipak je ovo Balkan. Mene uvijek inspirira ono što je oko mene. Ne želim se truditi da zvučimo kao neki indie bend iz New Yorka."

Iza aranžmana i produkcije stoji Brano Jakubović iz Dubioze kolektiv, a o nastaloj suradnji Dubioza je poslala kolektivnu izjavu: "Mi smo se sa zadovoljstvom odazvali na poziv za suradnju jer se kolega Šaran još jednom pokazao kao istinski vizionar i svojim tekstom anticipirao gorući problem odljeva mozgova i akutnog nedostatka radne snage. Upravo ovih dana, Vlada kantona Sarajevo je donijela akcioni plan preustroja javnog komunalnog poduzeća RAD i njegove prenamjene u javno komunalno poduzeće koje će razvijati i proizvoditi vještačku inteligenciju za izvoz u Njemačku. S nestrpljenjem se očekuje prvi rezultati ovih aktivnosti."

Pogledajte spot za pjesmu Zemlja gori:


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA