Korona-turizam: Boravak u hotelu više neće biti isti, ukida se i švedski sto?

Radiosarajevo.ba
Korona-turizam: Boravak u hotelu više neće biti isti, ukida se i švedski sto?
Twitter / Švedski stol

Prvi maj je prošao, a na društvenim mrežama širom regiona izostale su fotografije sa plaža, sa obala Jadranskog mora. 

Tek su poneki, oni koji žive u Neumu i Hrvatskoj, objavili skromne fotografije s praznih plaža prelijepog Jadrana.

Kako se bliže juni i juli zanimanje će biti veće, ali je krajne interesantno šta će biti od naših godišnjih odmora. 

Hoteli bi mogli da ukinu uslugu švedskog stola, nije isključeno da neke zemlje uvedu obavezno testiranje, a još je na snazi i obaveza izolacije po povratku iz inostranstva.

Još se ne zna koje će konkretno mjere važiti za koju zemlju i da li će građani Bosne i Hercegovine moći da iskoriste godišnje odmore u inostranstvu.

Jedno od pitanja je i kako bi se odvijalo testiranje na koronavirus prije odlaska na ljetovanje kao i eventualni karantin po povratku u zemlju možemo samo da nagađamo, ali svakako će mjere i preporuke država u ovom smislu tek odrediti predstojeću turističku sezonu.

Sigurno je da do 31. maja neće moći da se realizuju putovanja, s obzirom na to da je najveći broj zemalja zatvoren, aerodromi su zatvoreni, granice također.

Pojedini nisu nii veliki optimista da će se bilo šta moći realizirati ni početkom juna i jula.

Zanimljiva je priča i oko obaveznog karantina u slučaju odlaska i povratka u zemlju. I od toga će u mnogome zavisiti sezona.

Teško je povjerovati da će, ukoliko se održi obavezan karantin po povratku, biti nekih većih putovanja, pogotovo ne grupnih.

Ne vjerujemo da bilo ko ima godišnji odmor da bi mogao da provede desetak dana na nekoj destinaciji, a da iza toga provede još 14 dana, a ako je potrebno i više, u kućnom karantinu.

Mislimo da time, ako se bude ustanovio obavezan karantin, možemo potpuno jasno da kažemo da od ove sezone neće biti ništa kada je riječ o odlascima iz zemlje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije