Konkurs za PRO-Budućnost kamp za mlade

Radiosarajevo.ba
Konkurs za PRO-Budućnost kamp za mlade
U okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, koji implementira Catholic Relief Services CRS sa partnerima, u periodu od 8. do 15. jula, bit će organizovan Mirovni kamp za mlade, koji će se održati u "Emausi" u Potocima kod Mostara.

Mirovni kamp za mlade je sedmodnevni program neformalnog obrazovanja o komunikaciji, važnim značajkama izgradnje mira, transformaciji konflikta i suočavanja sa prošlošću. Prvi dio kampa za mlade će biti usmjeren na sticanje znanja o komunikaciji, procesima u oblasti izgradnje mira, dok drugi dio ima za cilj potaknuti mlade lidere na aktivno sudjelovanje u procesima izgradnje održivog mira u Bosni i Hercegovini.

Voditelji radionica na kampu će biti Vahidin Omanović i Mevludin Rahmanović iz Centra za izgradnju mira Sanski Most, Ljuljeta Goranci-Brkić i Nebojša Šavija-Vlaha iz Nansen dijalog centra Sarajevo, te Snježana Filipović i Tanja Damjanović iz organizacije Intereduca Brčko.

Na konkurs za kamp se mogu prijaviti mladi u dobi od 18 do 25 godina, koji dolaze iz PRO-Budućnost lokalnih zajednica, a koji žele promovisati mir i raditi na transformaciji sukoba kroz aktivnosti i projekte koji uključuju angažman mladih.

Konkurs je otvoren do srijede, 29. juna do 16:00 sati, a sve troškove mirovnog kampa za mlade snose organizatori.

Detaljne informacije i obrasci za prijavu dostupni su na linku.

PRO-Budućnost je četvorogodišnji projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), čiji je cilj izgradnja pomirenja i povjerenja među građanima svih etničkih grupa u BiH, a koji se temelji na pretpostavci da izgradnja trajnog mira počinje otvaranjem iskrenog dijaloga te razumijevanjem druge strane. Projekt implementira CRS u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije