Koncertom ratnih pjesama obilježen Dan Armije: "Ja ti odoh majko Bosnu braniti"

Radiosarajevo.ba
Koncertom ratnih pjesama obilježen Dan Armije: "Ja ti odoh majko Bosnu braniti"
Kao i svake godine, na jedinstven način, Općina Novi grad je obilježila Dan Armije RBiH, organiziravši koncert patriotskih pjesama na kojem su se okupili velikani bh. muzičke scene.

„Ja ti odoh majko Bosnu braniti“, samo je jedna od patriotskih pjesama koje su se mogle čuti na koncertu, kojeg je Općina Novi Grad Sarajevo organizirala u povodu obilježavanja 15. aprila – Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Ovaj jedinstveni događaj prvi put nakon rata okupio je velika imena bh. muzičke scene, ljude, patriote koji su u vrijeme agresije na našu zemlju, onda kada je bilo najteže svoje muzičko znanje i talenat stavili u funkciju odbrane domovine.

Koncertu je prisustvovalo više od 1000 boraca, veterana, te učenika i nastavnika novogradskih osnovnih škola, a upriličen je i ručak za sve njih.

"Bila je to prilika da se prisjetimo patriotskih pjesama, teških, ali slavnih vremena kroz koje su prošli branioci naše domovine i naši građani, jer to je naša obaveza koju su nam u amanet ostavili časni šehidi i poginuli borci", stoji u saopćenju iz Općine Novi Grad.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, čestitao je prisutnima Dan Armije RBiH, istakavši njen značaj za odbranu i opstojnost države BiH. Istakao je da je historija naše zemlje duga, ali da je Armija RBiH najsvijetlija epizoda u našoj historiji.

Tokom samog koncerta nastupili su Hanka Paldum, Rizo Hamidović, Nazif Gljiva, Abid Sakalaš, Senad Hasić, Ifeta Behmen, Latif Močević, Nasko Muslić, kao i horovi osnovnih škola "Fatima Gunić" i "Avdo Smailović", a voditelj manifestacije bio je poznati bh. novinar Enver Šadinlija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije