BiH / Komšić kao počasni ambasador prvog inkluzivnog CD-a prisustvovao promociji

16. 12. 2019. u 22:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 21

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, kao počasni ambasador prvog inkluzivnog CD-a u BiH pod nazivom „Sve naše ljubavi“, prisustvovao je večeras njegovoj promociji u izvedbi djece iz Udruženja Colibri i djece hora Princes krofne u Pozorištu mladih Sarajevo.

Predsjedavajući Komšić istakao je da ovaj projekat nosi snažu poruku i pokazuje da, kada su naša djeca u pitanju, sve je moguće i za njih granice ne postoje.

„Sve ono što učinite za ovu djecu, svaki novac uložen u ovaj projekat, vrijedan je njihovog osmijeha i sreće na njihovim licima. Želim da se zahvalim svima, prvenstveno roditeljima, i svim ljudima koji su prepoznali ovo što ova djeca rade, te što su im dali podršku bez ikakvog materijalnog interesa. Ovo je nešto što nam treba danas u ovim surovim i teškim vremenima. Ovoj djeci treba da vratimo osmijeh na lice.

Od djece uvijek možemo učiti. Nekada vas djeca zapravo iznenade svojom jednostavnošću i iskrenošću, djeca nisu pokvarena. Oni nam zapravo šalju najjaču poruku, kažu nam istinu u lice. Kao roditelj, bezbroj puta ostanete iznenađeni pogledom djeteta na pojedine životne situacije, pogotovo kada je riječ o međuljudskim odnosima. Oni su, mislim, nekada bolji ljudi od nas odraslih", kazao je Komšić.

NEMA KOMENTARA