Knjiga Bukača Martine Mlinarević rasprodana prije današnje promocije u Zagrebu

Radiosarajevo.ba
Knjiga Bukača Martine Mlinarević rasprodana prije današnje promocije u Zagrebu
Foto: Interliber / Promocija knjige Martine Mlinarević u Zagrebu

Nakon velikog uspjeha njezinog "Huzura", iz štampe je ovih dana izašla nova knjiga književnice, novinarke i aktivistice Martine Mlinarević pod naslovom "Bukača" koje će svoje prvo predstavljanje imati danas na zagrebačkom Interliberu.

Piše: F. V.

Kakav interes vlada za novu Martininu knjigu potvrđuje i informacija da je već u prva dva dana Interlibera, a prije same promocije, "Bukača" potpuno rasprodata!

Promocija počinje u 18 sati, u Paviljonu 6, a "Bukaču" će, zajedno s autoricom, predstaviti ugledni književnik ovih prostora, Miljenko Jergović.

Mlinarević: Ovo je moj krik, Bukača je gorjeti za slobodu na lomači mahale

"Interes je sjajan, nevjerojatan, silno se radujem Interliberu i prvom doticaju čitatelja s knjigom. Imam, kao i uvijek, veliku tremu jer izuzetno poštujem ljude koji me čitaju. Knjiga izlazi iz tiska za Interliber, ali odmah nakon sajma u Zagrebu biti će i sarajevska promocija, tako da me i to dodatno veseli. "Huzur" je objavljen u sedam izdanja i nekoliko prijevoda, mostarsko pozorište ga postavlja na scenu u januaru, a pripremni radovi su završeni i za film, kojeg će raditi jedan sjajan redatelj iz Hrvatske, tako da - sretna sam žena. Iza mene je zdravstveno najgori period života, a osobno najljepši. Valjda je tako kad toliko blisko osvijestiš svoju smrtnost, sve radiš iz petnih žila", kazala je u nedavnom intervjuu za naš portal Mlinarević.

Promocija knjige Martine Mlinarević u Zagrebu - undefined

Foto: Interliber: Promocija knjige Martine Mlinarević u Zagrebu

Sve ovo su dobre vijesti za našu kulturnu scenu, jer po svemu sudeći Bosanci i, naravno, jedna Hercegovka, dominiraju ovogodišnjim zagrebačkim poznatim sajmom knjige.

Naime, osim promocije "Bukače", danas će na Interliberu priznanje primiti još jedan naš književnik.

Cvijetić nagrađen Kočićevim perom: Zlo nam ne dozvoljava da idemo naprijed

Riječ je o Prijedorčaninu Darku Cvijetiću kojemu će biti donijeljena značajna nagrada Kočićevo pero za fenomenalni roman "Schindlerov lift".

U izjavi za Radiosarajevo.ba Cvijetić kaže da mu je "silno drago" što je žiri sastavljen od eminentnih književnika prepoznao njegov rad, a posebno jer nagrada nosi Kočićevo ime.

"Ime čovjeka koji je bio narodni tribun i čija sudbina je vrlo nesretna, tužna i vrlo inspirativna u nekoliko smislova. Meni je drago da je roman prepoznat od strane tako eminentnog žirija, od gospodina Jergovića, Vukolića, Veskovića... Drago mi je da su ti ljudi primijetili da se u tom malom, nevelikom romanu krije zrnce pobune Kočićevskog tipa i da je kao prepoznato kao nekakva mogućnost da u nekoj budućnosti prenapregnemo tu veliku količinu zla koja se našla oko nas i mi u njemu", kazao je Cvijetić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije