KJKP Rad, People in Need i sarajevske općine rade na uspostavljanju sistema za reciklažu

1
Radiosarajevo.ba
KJKP  Rad, People in Need i sarajevske općine rade na uspostavljanju sistema za reciklažu
Arhiv / Razvrstavanje otpada u kompaniji Dekonta

U sklopu projekta „Efikasan sistem upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo“ danas je u Sarajevu održan treći sastanak platforme za saradnju između partnera. 

Projekt koji ima za cilj uspostavu efikasnog sistema upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo provodi međunarodna organizacija People in Need uz finansijsku podršku Vlade Republike Češke i Češke razvojne agencije, a glavni partner u projektu je KJKP Rad. U projekt su uključene kompanija Dekonta, sve sarajevske općine, te kompanije  Zeos i EkoPak.  

Glavni rezultati projekta bit će vidljivi već na proljeće kada će na različitim lokacijama u Sarajevu biti postavljeno 275 tzv. zelenih otoka, odnosno kompleta kontejnera za razvrstavanje otpada. Istovremeno, ekipe KJKP Rad bit će tehnički unaprijeđeni kako bi zaživio sistem odvojenog prikupljanja otpada.

Ambasada Irana u BiH: "Izjava ambasadora je pogrešno shvaćena, genocid se osuđuje uvijek i svugdje"

Ambasada Irana u BiH: "Izjava ambasadora je pogrešno shvaćena, genocid se osuđuje uvijek i svugdje"

Tema današnjeg sastanka je bila povećanje efikasnosti odnosa s javnošću kako bi se podigla svijest o značaju sortiranja i recikliranja otpada. Učesnici su diskutovali o dosadašnjim iskustvima i dobrim praksama kada je riječ o odnosima s javnošću, te o načinima uvezivanja za efikasniju komunikaciju. 

People in Need u Bosni i Hercegovini je okupio predstavnike svih devet općina u Kantonu Sarajevo: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža, Vogošća, Trnovo, Hadžići i Ilijaš i KJKP Rad kako bi građanima KS omogućio adekvatno sortiranje otpada i recikliranja.

Vrijednost projekta „Efikasan sistem upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo“ je 2,6 miliona konvertibilnih maraka.

Osim postavljanja 275 novih zelenih otoka za sortiranje otpada, očekuje se postavljanje 4800 kanti za reciklažu, nabavka kompostera za 2000 domaćinstava, te izgradnja još jednog reciklažnog dvorišta. Projekat podrazumijeva i edukaciju klučnog osoblja KJKP Rad, uspostavu efikasnije koordinacije i jačanje svijesti o važnosti sortiranja i recikliranja otpada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije