Kemal ef. Tokmić: Bajramskom radošću obnovimo rodbinske i prijateljske veze

Fena
Kemal ef. Tokmić: Bajramskom radošću obnovimo rodbinske i prijateljske veze
Foto: Fena / Kemal ef. Tokmić

Veliki broj vjernika prisustvovao je svečanosti klanjanja bajram-namaza, koja je upriličena u Kulturno-sportskom centru u Bugojnu, uz poštivanje preporuka kriznih štabova za preveniranje virusa COVID-19.

Svečano je bilo i u svim džamijama u toj općini, te na mjestima gdje je po prvi put organizirano klanjanje bajram-namaza upravo zbog toga da bi se izbjegla masovnost i rizik od mogućeg širenja zaraze.

Prigodnu čestitku i poruku građanima koji obilježavaju jedan od najvećih praznika u islamskoj tradiciji, uputio je glavni imam Medžlisa IZ Bugojno Kemal ef. Tokmić.

"Ibadet kurbana nas podsjeća, uči i obavezuje na više međusobne bliskosti, poštovanja, dobročinstva, i bogobojaznosti. Kur'an nas na to snažno podsjeća, a test našeg istinskog vjerovanja je lijepa riječ upućena drugima, i naše djelo koje koristi ljudima", kazao je.

Pozvao je vjernike da „unaprijede stepen svoje vjere ibadetima i predanošću Gospodaru svjetova, i bajramskom velikodušnošću prema njegovim robovima“.

"Obaspimo bajramskom pažnjom naše najstarije i obradujmo darovima najmlađe. Bajramskom radošću i toplinom obnovimo porodične i rodbinske veze, i učvrstimo naša prijateljstva. Odgovorno čuvajmo bosansku privrženost našim komšijama, i blagonaklonost prema svim ljudima", poručio je Kemal ef. Tokmić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije