Kavazović: Radit ćemo za dobrobit svih naroda Bosne i Hercegovine

O. K.
Kavazović: Radit ćemo za dobrobit svih naroda Bosne i Hercegovine
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Hutba reisu-l-uleme

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini danas je i zvanično obznanila novi mandat reisul-ulemi Husein ef. Kavazoviću koji je na nedavnim izborima osvojio povjerenje 292 člana Izbornog tijela IZ.

Tim povodom u Begovoj džamiji održana je i centralna svečanost na kojoj je Husein ef. Kavazović položio zakletvu i preuzeo novi sedmogodišnji mandat.

Nakon centralne svečanosti, medijima su se ispred Gazi-Husrev begove biblioteke obratili predsjednik Sabora Islamske zajednice Safet Softić te reis Kavazović.

Hutba reisa Kavazovića u Sarajevu: "Komšija bliži je preči od komšije daljeg"

Softić je u svom govoru kazao kako je Kavazović dobio veliku podršku na izborima koji su održani, te da je danas i zvančno obznanjen njegov mandat.

“Ovo je historijski dan za Muslimane u Bosni i Hercegovini i dijaspori i koristim priliku da u ime njih uputim čestitke reisu i želim mu da nas što bolje predvodi”, kazao je Softić.

Reisul-ulema Kavazović kazao je na početku kako je ovaj dan historijski za sve Muslimane u BiH.

“Želim na početku da se zahvalim svima, jer je ovaj događaj historijski za Islamsku zajednicu Bosne i Hercegovine. Pozicija reisa je važna jer nam ona daje duhovnu snagu. Mi ćemo nastaviti raditi kako smo i dosad radili i da iznalazimo rješenja za sve narode koji s nama žive. Želim da se zahvalim svima koji su radili za dobrobit muslimana i želim da na tom putu i nastavimo raditi”, kazao je reis Kavazović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije