Kako je Balaš 1998. godine postao Sarajlija: Prisjetimo se legendarnog koncerta

0
Radiosarajevo.ba
Kako je Balaš 1998. godine postao Sarajlija: Prisjetimo se legendarnog koncerta
PrtScr / Đorđe Balašević

1998. godine Đorđe Balašević je došao u Skenderiju u Sarajevo i dvije noći zaredom pjevao za Sarajlije i sve dobre ljude iz naše zemlje.

Kako je kazao na tome koncertu prije njegovog dolaska su govorili da se sprema atentat na njega i pitali ga da li se boji za svoj život.

"Da se nečeg bojim ja bih se sakrio u Sarajevo. Vidite djeco, ok, ja idem i to je zapisano i to tako mora biti… Ne bojiš se za svoj život, ne bojiš se atentata? Ja kažem, ako je to cijena da dva dana budem na nišanu nekog luđaka, oni su mogli pet godina da budu na nišanu… Eto i meni načina da bar dva dana budem Sarajlija", rekao je Balaš u prepunoj Skenderiji.

Sav novac od karata za ovaj koncert otišao je u humanitarne svrhe.

Emocije, osmijesi i suze, nešto su što će vjerovatno svi koji su bili na tim legendarnim koncertima pamtiti. Osmijeh i lijepa riječa Panonskog mornara liječili su rane koje su još uvijek bile svježe.

Hvala ti na svemu Đole.

Balašević je preminuo danas u 67. godini života. Prije tri dana primljen je u bolnicu zbog upale pluća, ljekari su se borili i učinili sve što su mogli, ali nažalost nije bilo pomoći.

Neka ti je laka zemlja!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije