'Kad se ruke slože': U naredna tri dana na Vracama Revoluc-i-JA

H. A.
'Kad se ruke slože': U naredna tri dana na Vracama Revoluc-i-JA
Radiosarajevo.ba / Vraca Revoluc-i-JA
Historijski Muzej BiH i studenti internacionalne organizacije AIESEC ove godine realiziraju projekt Vraca Revoluc-i-JA.

Spomen-park Vraca je važan dio kulturno-historijskog naslijeđa Bosne i Hercegovine, a danas je zapušten, napušten i devastiran.

"Glavni cilj našeg projekta je okupljanje grupe građana i građanki, organizacija i institucija koje bi svojim radom i voljom pomogli obnavljanje spomen-parka, jedinstvenog podsjetnika na antifašistički duh Sarajeva. Prvi korak je čišćenje", ističe iz organizacije.

Osim čišćenja, predviđena su druženja volontera i umjetnički performansi. Akcija čišćenja je planirana od 5./6./7. augusta od 10.00 do 18.00 sati.

"Naš tim vas poziva volontere da zajedničkim snagama udahnemo novi život spomen-parku Vraca! Akciji su se već odazvali brojni volonteri koji su iskazali interes za aktivno učešće tokom sva tri dana realizacije projekta, a istoj će se pridružiti i brojni mještani Vraca koji su sa oduševljenjem pozdravili akciju", dodaju organizatori.

Više informacija o radnoj akciji i programskim aktivnostima možete dobiti na Facebook stranici Vraca Revolucija ili na broj telefona 033 226 098.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije