Ne mučite se: Kako pronaći sarajevske ulice s tačnim brojem?

Radiosarajevo.ba
Ne mučite se: Kako pronaći sarajevske ulice s tačnim brojem?
Projekat "Rutmap" koji predstavlja mapu s virtualnim prikazom ulica, objektima i informacijama o turističkim atrakcijama te omogućava kretanje kroz grad uz prikaz objekata od 360º uvijek ide korak dalje!

Mladi tim od deset osoba je radio na prikupljanju baze ulica u Sarajevu više od deset mjeseci i bilježio tačne brojeve svih vrsta objekata koje su bile dostupne. Rezultat je Rutmapov savremeni pregled ulica (street view) koji, za razliku od drugih mapiranih platformi za Sarajevo, omogućava lociranje pojedinačnih objekata prema broju ulice, kao i filtriranje kategorija prema interesu krajnjeg korisnika uz prikaz od 360º.

Prema riječima direktora BetaTelStudia, Elvira Salčinovića Rutmap je već prepoznat kao jedinstvena virtualna mapa na području Bosne i Hercegovine.

"Ovo je savremeni način plasiranja korisnih informacija, a s obzirom na to da na jednostavan način omogućava pristup informacijama i orijentaciju građana i turista u gradu, izvrstan je instrument za promociju turističkih atrakcija Sarajeva”, rekao je Salčinović.

Iz tog razloga je BetaTelStudio odlučio pokrenuti lociranje objekata prema tačnom broju/adresi, kao i mapu događaja u Kantonu Sarajevu s naznakom lokacije na kojoj se događaj održava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije