Još sedam dana za prijave: Konkurs za recikliranu modu

Radiosarajevo.ba
Još sedam dana za prijave:  Konkurs za recikliranu modu
/ Prijavite se na natječaj Waste is Taste
Udruženje KULTART je objavilo poziv svim kreativcima, koji vole svoju okolinu i žele progovoriti o važnosti njenog očuvanja da učestvuju u ovogodišnjem Waste is Taste-u kroz kreativnu reciklažu.

Svima zainteriranima ovim se projektom daje mogućnost da se okušaju u polju modnog dizajna, a svoju kreativnost pokažu učešćem u stvaranju inovativnih kreacija od nekonvencionalnih materijala koje su nadživjele svoju upotrebnu vrijednost.

Dobrodošle su kreacije od čepova, kesa, novina ili bilo kojeg drugog materijala koji svakodnevno odbacujemo i završava na gradskim deponijama.

Pozivamo sve kreativce da se pridruže Waste is Taste inicijativi jer su prijave otvorene još 7 dana, do ponoći 15.03.2017.

Kako se prijaviti

Potrebno je dostaviti fotografije vlastite kreacije. Kreacija treba da bude jasno vidljiva sa prednje i zadnje strane, i fotografisana na živom modelu ili krojačkoj lutki.

Fotografije modela dostaviti na e-mail adresu pr@wasteistaste.com sa naslovom "Prijava na konkurs" uz osnovne lične podatke, opis modela i kontakt telefon.

Selekcija radova i žiri

Nakon zatvaranja konkursa, stručni žiri bira najbolje radove, koji će se na koncu predstaviti na glavnom događaju u Sarajevu.

Modna revija ća također biti takmičarkog karaktera, gdje će svi odabrani u selekciji predstaviti svoje radove pred stručnim žirijem.

Nagrade

I mjesto: Partner projekta Courtyard by Marriott Sarajevo nagrađuje najboljeg dizajnera ili dizajnericu sa dvodnevnim boravkom za dvoje.

Prva tri mjesta dobijaju unikatne nagrade/skulpture akademske kiparice Dalile Manso, dok svi učesnici dobijaju Zahvalice.

Za sva pitanja i dodatne informacije kontaktirajte KULTART tim na pr@wasteistaste.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije