Još se ne zna ko su ubice: Smrt djece u eksploziji granate na igralištu u Vitezu

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Habuhabuhabu

Ne može a da se ne zna. Hapsiti i suditi.

***

***

Mario

***

***

***

***

***

Ma Kordic garant kriv. I Blaskic.

Te ko ono jos, ah daa. Vlaisavljevicka. OK, to smo rijesili....

FUJ

***

Neljudi

Mora se znati ko je ispalio granatu na neduze ljude. Vrijeme je da se napravi jasna razlika izmedju istinski boraca i patriota i olosa koji je koristio svaki momenat da unistava sve oko sebe radi licnih frustracija. Komanda koja je bila zaduzena na tom dijelu treba da odgovara licno ako ne zele da izpitaju koji su to pocinioci zlocina. Ne ispaljuje se granta "Onako" vec postoje strikni protokiloli rada. Nevine zrtve su nevine zrtve frustrirani i bolesnih osoba. Treba izdvojiti neljude od ljudi.

nije jednostavno ali je moguce kad se hoce

Napravi se lijepo balistika i rekonstrukcija dogadjaja. Postoje i fotografihe, te se moze detaljno rekonstruisati i napraviti procjena leta, pada pod uglom i matematski izracunati sve, kako, odakle i da se dobije lokacija. Na osnovu lokacije, se zna ko je tu bio i cija je komandna odgovornost bila na taj dan, sat i minut. Prema komandnoj odgovornosti pokrenuti proces.

/ Najnovije