Jeste li znali da je Sarajevo 1555. godine dobilo prvi šoping centar koji i danas postoji?

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Jole

Postavi pitanje ovim dosljacima od rata pa na ovamo??sta mas bombardujete svaki dan nekim nebitnim stvarima

max

jeste li znali da su pompeji imali vodovod prije 2000 godina , kupaonice u kućama i grijane podove

Cuuuuj

Ja mislio ovo iz 1985e

Ljiljani nisu sa Karpata

Postavi pitanje ovim dosljacima od rata pa na ovamo??sta mas bombardujete svaki dan nekim nebitnim stvarima ka Jole Pitanje a zašto je to nebitan podatak? Zar ne želiš saznaš nešto o BiH

@@

***

user1679221751

Ovo je neistinit i sramotan podatak. Još u prvoj polovini 16. stoljeća Sarajevo je imalo prvi bezistan kojeg je izgradio Mehmed-beg Isabegović Čelebija, sin Isa-bega Ishakovića. U invaziji Eugena Savojskog bezistan je potpuno spaljen a nakon drugog požara 1842. godine bezistan je sravnjen sa zemljom, a na njegovom mjestu se izgradio trg u obliku slova U, s dućanima koji su izgrađeni na površini ukradenoj vakufu te u kojima se nastavila trgovina dok se ulica i trg nazvala u spomen ženama koje se bave trgovinom -Trgovke.

/ Najnovije