Jedan od najboljih svjetskih berbera Josh Lamonace dolazi u Sarajevo

S. H.
Jedan od najboljih svjetskih berbera Josh Lamonace dolazi u Sarajevo
Foto: Change Studio / Josh Lamonace

Jedan od najboljih svjetskih berbera Josh Lamonace dolazi u Sarajevo narednog mjeseca.

Lamonace će, naime, prisustvovati seminaru koji će se održati 24. novembra u hotelu Hills, gdje se očekuje prisustvo 200 frizera kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz regije, potvrdio je za Radiosarajevo.ba organizator Haris Šabotić ispred Change studija.

"Josh sa svojom akademijom Menspire donosi najnovije trendove u svijetu frizerstva. Proglašen je frizerom i ujedno edukatorom prethodnih godina. Sa svojom akademijom Menspire putuje svijetom i održava ovakve edukacije. Ovo je jedna od rijetkih prilika za frizere u BiH da dodatno usavrše svoje znanje i napreduju u svom zanatu", rekao je Šabotić naglasivši kako na naše prostore dolazi prvi put, te imaju najave dolazaka i berbera iz regiona što je izvrsna prilika za druženje i razmjenjivanje iskustava.

Šabotić smatra da je ovaj zanat sve popularniji u Bosni i Hercegovini.  

"Bilo je par godina stagniranja i nezainteresovanosti omladine da upiše ovaj zanat, ali koliko imam informacije iz frizerske škole, to nije slučaj ove godine. Ostalo je neupisanih kandidata zbog nedostatka mjesta", naveo je Šabotić te je dodao kako frizeri po završetku škole nemaju mnogo prilika da usavršavaju svoja znanja.

"Ovakav jedan seminar će im pomoći da savladaju nove tehnike šišanja i sve ono što je trenutno u svijetu popularno što se tiče muške frizure", rekao je organizator seminara Haris Šabotić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije